Tatler-logen er fortsatt godt synlig i Bogstadveien, men i lokalene er det tomt og mørkt.

Lokalet i Bogstadveien er tømt og mørklagt på rekordtid, men daglig leder nekter å si hvorfor

Tidligere i år ble det kjent at den lille Oslo-kjeden hadde alvorlige økonomiske problemer.

Publisert

Klesforretningen Tatler AS ble etablert i Bogstadveien på slutten av 80-tallet og er i dag oppført med avdelinger også i Skovveien på Frogner og på CC Vest, i tillegg til dagens plassering i handlegaten på Majorstuen, i Bogstadveien 29.

I løpet av helgen har på sin side alt blitt rensket ut av de omfangsrike lokalene i Bogstadveien som brer seg over flere plan.

Søndag ble både handledisken og øvrig inventar båret ut og fraktet vekk. Mandag morgen sto lokalene mørke og tomme. Utenfor sto restene av inventaret samlet i gule avfallssekker.

 – Kommer ikke til å si noe

På spørsmål om årsaken og hvordan dette berører virksomheten, er daglig leder i Tatler AS, Christian Fredrik Hansen, ordknapp overfor VårtOslo.

Lokalene til Tatler ble ryddet gjennom søndagen.
De omfangsrike lokalene er sentralt plassert i krysset mellom Bogstadveien og Industrigata.
Det er ikke lenger mye klær og tilbehør å finne i Tatlers Bogstadveien-lokaler.
Søndag var Tatler-profileringen fortsatt i vinduet, før den ble fjernet.
Disken flyttes ut av lokalet og over fortauet for å fraktes vekk søndag.

– Jeg kan ikke si noe særlig, sier den daglige lederen, som eier 30 prosent av aksjene i investeringsselskapet bak Tatler, Ajak Invest AS.

Hansen ønsker heller ikke å oppgi kontaktinfo til styreleder Arnt Jakobsen som er største aksjonær i Tatler AS med 70 prosents andel og i sin tid grunnla kjeden.

– Vi kommer ikke til å si noe. Vi har ingen kommentar, avslutter Hansen.

Under markedsdagen i Bogstadveien forrige helg var Tatler synlig til stede utenfor egne lokaler, som en uke senere står tomme.

22 millioner kroner i minus

Hos bedriftsdatanettstedet Proff, står Tatler AS oppført med et negativt årsresultat på 22 millioner kroner for 2023 etter en fjorårsomsetning på 112,5 millioner kroner.

I 2022 var omsetningen på 113,1 millioner kroner, mens årsresultatet endte på 866.000 kroner i minus.

I februar i år ble det etter en kjennelse fra Oslo tingrett, åpnet offentlig forhandling om rekonstruksjon av selskapet som står oppført med 59 ansatte, ifølge Proff.

Driftsresultatet har hatt en dramatisk utvikling for Tatler AS.

«Ikke funnet løsning»

Det var styret i selskapet som leverte begjæring om åpning av rekonstruksjonsforhandling på bakgrunn av det som beskrives som alvorlige økonomiske problemer og at «skyldneren ikke har funnet en løsning på gjeldsproblemene», skrev Dagens Næringsliv da avisen i vinter omtalte den nevnte kjennelsen, som peker på pandemien og rentehevingene som årsak til tøffe økonomiske tider.

«I tillegg har det vist seg at ett av selskapets leieforhold ikke er regningssvarende. Skyldner har svært begrensede likvide midler. Selskapet evner ikke å betale sine forpliktelser etter hvert som de forfaller», het det blant annet i kjennelsen.

Ikke opplyst om stengning

Rekonstruktør, advokat Ellen Synnøve Schult Ulriksen, i advokatfirmaet Haavind har mandag ettermiddag ennå ikke hatt anledning til å besvare VårtOslos henvendelse i tilknytning til Tatler AS.

Helt tomt i lokalene mandag morgen.
Sent søndag kveld var det lys og aktivitet i Tatler-lokalene som ble tømt.
Fulle, gule avfallssekker sto igjen på fortauet utenfor i Industrigata mandag morgen.
Slik så det ut ved Tatler mandag morgen.

Det er mandag heller ingen nye oppføringer for selskapet i Brønnøysundregisteret, der siste registrerte kunngjøring er godkjent årsregnskap 22. august 2024.

Heller ikke i egne kanaler, på nettside med nettbutikk eller i sosiale medier – der siste post med markedsføring av nyheter ble lagt ut for tre dager siden – opplyser Tatler om at butikken i Bogstadveien er stengt. 

Tvert imot står butikken etter åpningstidene angitt som «åpen nå» på Facebook. Det gjør også alle Tatlers tre oppgitte butikkavdelinger ved Google-søk.

Alle Tatlers avdelinger kommer opp som åpne ved Google-søk mandag.
Powered by Labrador CMS