Nå får enda flere busslinjer avgang hele natten. Foto: Ruter
Nå får enda flere busslinjer avgang hele natten. Foto: Ruter

Fra 8. oktober kan du ta buss hjem hele natta etter å ha vært på byen

Publisert

Fra 8. oktober styrker Ruter rutetilbudet på T-banen, trikken og bussene i Oslo og Akershus. Enda flere kan komme seg hjem på natta.

Kort oppsummert går trikken oftere på kvelden, tre busslinjer går hele døgnet og det er satt inn flere busser til og fra områdene rundt Oslo i rushtiden.

– Vi antar at flere vil reise kollektivt når prisene i bompengeringen går opp i rushtida. Dagens styrking skal møte dette behovet, sier pressevakt Sofie Bruun, i Ruter.

Øker tilbudet til pendlerkommuner

Ruteendringen er en av de største kapasitetsøkningene som er gjennomført de siste årene. I alt skal 165 millioner kroner ekstra styrke kollektivtilbudet. Spesielt øker tilbudet til og fra Asker, Bærum, Follo og Romerike.

– Vi følger nøye med på trafikken, slik at vi kan sette inn ekstra kapasitet dersom det oppstår behov for det, sier Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter.

Endringene: T-bane, buss og trikk

  • I Oslo er det busslinjene 20, 21 og 54 som nå vil kjøre også om natta. Fra før går linjene 31 og 37 også på natta. Nattbussene N1, N2, N11 og N18 får nytt stoppested i Hammersborggata.
  • Dagbussene får nye busstider, det blir enkelte nye holdeplasser og flere avganger.
  • T-banen, linje 1 og 3, får nye rutetider, samtidig som de kjører oftere på lørdager.
  • Trikken får flere avganger på kvelden

Her er en oversikt over ruteendringene.

Powered by Labrador CMS