Kuben yrkesarena på Økern, som blant annet rommer Fagskolen Oslo, i tillegg til Kuben videregående skole, Kuben kurs- og teknologisenter og Lærlingsenteret for byggfag.

Rektor fortviler: – Dette er dramatisk for oss

– Vi er rett og slett forbauset og skuffet.

Publisert

Fagskolen Oslo ligger samlokalisert i Kuben yrkesarena med Kuben videregående skoleLærlingsenteret for byggfag og Kuben kurs- og teknologisenter i Kabelgaten på Økern.

Byrådet foreslår i sitt budsjettutkast at driftstilskuddet til førstnevnte, Fagskolen Oslo, kuttes med fem millioner kroner i 2025 og ti millioner kroner i 2026.

Årets driftstilskudd er på 69 millioner kroner.

– Dette er dramatisk for oss. I løpet av to år betyr det en innsparing på 14,5 prosent i vårt driftsbudsjett, noe som sterkt vil ramme vårt studietilbud og våre studenter og deretter Oslos arbeidsliv, uttaler rektor Kirsti Andresen ved Fagskolen Oslo.

– Skuffet

Tall fra Samordna opptak i 2024 viser at skolen hadde 1517 søkere til 509 plasser. Fagskolen Oslo har rundt 1000 studenter og er blant landets største offentlige fagskoler.

– Vi er rett og slett forbauset og skuffet, legger rektor til.

– Ønsker å videreføre

Byråd for utdanning, Julie Remen Midtgarden, sier hun har full forståelse for at Fagskolen er skuffet over budsjettkuttene, men sier at de i en stram økonomisk tid må se på hvordan de bruker alle ressurser mest mulig effektivt.

– Fagskolen Oslo driver et godt og viktig tilbud, og dette er noe vi ønsker å videreføre, men med noen tilpasninger. Dette skal vi nå gjennomgå sammen med Utdanningsetaten og Fagskolen selv for å finne best mulig løsninger for framtiden, sier Midtgarden.

Powered by Labrador CMS