Natt&Dag har kastet et skråblikk blant annet på hovedstadens uteliv. Nå gir den Oslo-baserte kulturavisen seg for andre gang.

Gir seg fra tirsdag av: – Til å grine av

– Vi har lenge kjempet i motbakke med dyrtid og et knusktørt marked.

Publisert

Den Oslo-baserte kulturavisen Natt&Dag melder mandag at de allerede fra tirsdag 1. oktober «går inn i en dvale med ukjent utfall».

– Vi har jobbet døgnet rundt for å ivareta og fornye Natt&Dags særpreg som en rampete og uforutsigbar utfordrer til voksenmediene, innleder den avtroppende Natt&Dag-redaksjon, med redaktør Geir Magne Staurland i front, sitt «avskjedsbrev», der de også retter en takk til leserne.

– På mange områder har vi lykkes. Vi har hatt et voksende antall abonnenter og nådd både bredt og langt ut med blitzskudd og sarkastiske sleivspark. Vi har gitt ut elleve tykke aviser, skrevet om det ingen andre har skrevet om, delt ut priser og arrangert fester og konserter, heter det videre fra redaksjonen.

Til tider omdiskuterte Natt&Dag har blant annet kastet et skråblikk på hovedstadens uteliv. For et drøyt år siden gjorde de seg også bemerket da de lanserte sitt eget, noe utradisjonelle og oppsiktsvekkende, Oslo-kart, som du kan se i innlegget under.

– Begredelige tider

Avisen, som har eksistert i ulike formater helt siden 1988, ble nedlagt under pandemien, da med Ida Wammer som redaktør, men ble blåst liv i igjen i januar 2023, med Staurland som redaktør..

Nå er på sin side Staurland ferdig som ansvarlig redaktør og Eilif Guldvog Hartvedt og Stig Buvarp ferdige som henholdsvis samfunnsredaktør og art director, ifølge en pressemelding.

– Jeg hører veldig ofte folk snakke om «hvor viktig Natt&Dag er», men velvilligheten går ofte ikke så veldig mye lenger enn det. Det er begredelige tider. Det er ikke lenger plass til nisjemedier i et mediemarked som spises opp av store mediekonserner og influensere, uttaler Staurland.

Avisen NATT&DAG har vært omdiskutert. Nå legger de inn årene. – Det er selvfølgelig til å grine av, men for de av oss som kjenner NATT&DAGs alltid like turbulente historie er det vel ingen overraskelse, heter det fra redaksjonen selv.

– Kjempet i motbakke

– Til tross for støtte, har vi lenge kjempet i motbakke med dyrtid og et knusktørt annonsemarked. Etter et tungt år, nesten helt uten frilansere og med midlertidig stopp i papiravisa, har ledelsen besluttet at de ikke lenger kan drive avisen videre, fortsetter Natt&Dag-redaksjonen.

– Det er selvfølgelig til å grine av, men for de av oss som kjenner Natt&Dags alltid like turbulente historie er det vel ingen overraskelse, innrømmes det videre.

– Hva som skjer videre er det ingen som vet, men la oss håpe det ikke er lenge til noen en gang for alle overvinner spøkelset som har hvilt over Natt&Dags kompromissløse stil og tone, heter det avslutningsvis.

– Trist

De siste fem årene har Mainstream Media AS eid avisen med Christian Fure som daglig leder.

– Det er trist, fordi gjengen i Natt&Dag har gjort veldig mye bra. Vi håper vi finner noen andre redaksjonelle miljøer som kan bære tradisjonen videre, og som tenker at denne viktige og tradisjonsrike stemmen ikke har brukt opp sine ni liv helt ennå, uttaler Fure, som påpeker at selskapet ikke har hatt muskler til å finansiere prosjektet alene.

Powered by Labrador CMS