Etter 80 år er det slutt for Bryn brannstasjon Nå flytter biler og mannskap midlertidig til Eikenga på Løren.

I går gikk siste utrykning fra Bryn brannstasjon. 80 års brannhistorie er ved veis ende

Fram til den nye hovedbrannstasjonen på Bryn står ferdig, skal brannfolkene holde til på den midlertidige brannstasjonen på Eikenga. Se videoen.

Publisert

Hver dag i 80 år har brannsirenene ult og hylt ved Bryn brannstasjon, Fredag ettermiddag var det slutt, og 80 års historie skal snart bli betongstøv.

— Dette var siste reis fra Bryn brannstasjon. Men vi kommer utrolig sterkt tilbake om noen år med den nye brannstasjonen på denne tomta, sier brannsjef i Oslo brann- og redningsetat, Jon Myroldhaug.

Midlertidig tilhold på Eikenga

Mens anleggsarbeidene for den nye hovedbrannstasjonen på Bryn pågår, har det vært nødvendig å finne en midlertidig plassering for brannmannskapene ved dagens stasjon. Løsningen har blitt en midlertidig stasjon på Eikenga på Hasle.

— I dag flytta vi inn i våre midlertidige lokaler på Eikenga. Her vil alle mannskapene på Bryn ha sin daglig tjeneste inntil den nye hovedstasjonen står ferdig om tre-fire år, forteller brannmester og stasjonsleder på Bryn brannstasjon, Robin Helseth Gustavsen.

Fra disse midlertidige lokalene på Eikenga skal brannfolkene fra Bryn brannstasjon rykke ut de neste årene.

Stasjonssjefen håper lokalbefolkningen stikker en tur innom og hilser på i de nye lokalene på Eikenga, når koronaviruset har roet seg.

— Og du vil se oss rundt i gatene her som vanlig gjennom hele perioden før vi flytter tilbake til Bryn, smiler han.

To nye brannstasjoner

Den nye hovedstasjonen på Bryn blir en av to nye brannstasjoner i hovedstaden de kommende årene. I tillegg til hovedbrannstasjonen, vil sentrum få en ny stasjon, da hovedbrannstasjonen flytter til Bryn.

Slik blir den nye Sentrum brannstasjon i Bjørvika.

Den nye hovedbrannstasjonen er planlagt bygget på Festningsallmenningen i Kvadraturen i Oslo sentrum. Nylig ble det kjent at arkitektfirmaet Gottlieb Paludan Architects vant arkitektkonkurransen for den nye sentrumsstasjonen.

— Dette kommer til å bli flott. Det blir en brannstasjon det kommer til å lukte svidd av, jublet en oppglødd, påtroppende direktør, Harald Martin Gjøvaag i Gottlieb Paludan Architects, etter tildelingen av oppdraget.

Powered by Labrador CMS