920 osloborgere var fredag ettermiddag smittet av koronaviruset. Flest smittede har bydel Gamle Oslo.

Gamle Oslo topper smittestatistikken i Oslo

96 innbyggere i bydel Gamle Oslo er smittet av koronaviruset. I bydel Grorud er "bare" 28 smittet.

Publisert

Ifølge den siste tilgjengelige statistikken fra Folkehelseinstituttet var 920 osloborgere smittet av koronaviruset fredag ettermiddag. I tillegg har fem personer dødd i Oslo som følge av viruset.

Når det gjelder den bydelsvise spredningen av viruset, troner bydel Gamle Oslo på toppen. Her var i alt 96 personer smittet fredag ettermiddag. På bunn av smittestatistikken kommer bydel Grorud med 28 bekreftede smittetilfeller.

— Folk lever tett

— Det finnes ingen sikre svar på hvorfor bydel Gamle Oslo ligger på smittetoppen. Kanskje skyldes det at folk i bydelen bor og lever tettere enn ellers i byen. Det tror nok jeg er den beste forklaringen på smittetallene, sier smittevernoverlege i Oslo, Tore W. Steen til VårtOslo fredag kveld.

Smittevernoverlege, Tore W Steen, understreker at alle kan rammes av koronaviruset.

Steen påpeker dog at selv om det er flest smittede i bydel Gamle Oslo, er det bydel Ullern, på vestkanten, som har flest smittede per innbygger.

Når det gjelder byens sykehus står alle klar til å ta imot pasienter som trenger respiratorbehandling, men det er Ullevås sykehus som tar imot de fleste som er alvorlig syke.

Usikre smitteveier

Mye har blitt sagt og tenkt om hvordan koronaviruset smitter mellom mennesker, men ingen har så langt helt funnet fasiten. Det har heller ikke sjefen for Oslos smittevern.

— Foreløpig vet vi ikke nok om hvordan folk smittes. I starten var det mange som hadde vært på skiferie i Italia og Østerrike. Nå er det stort sett smitte innenlands. Mange smittes som en følge av nærkontakt med familie og arbeidskolleger, sier Steen.

Antall smittetilfeller per bydel i Oslo 27. mars.

Men en ting når det gjelder smitte er helt klart. Koronoviruset gjør ingen forskjell på folk.

— Alle kan bli smittet, men det er flest registrerte mellom 40 og 60 år, forteller smittevernoverlegen.

Powered by Labrador CMS