Jesper Jørgensen og David Husum i Skovveien Vel kunne tordag juble over at byrådet ikke ønsker flytting av Briskebytrikken til Skovveien slik Ruter har lagt opp til. Bildet er tatt ved en tidligere anlednng.

Byrådet vil ikke flytte Briskebytrikken til Skovveien. — En stor dag, jubler nærmiljøet

I går ble beboerne i Skovveiens kamp mot flytting av traseen for Briskebytrikken endelig kronet med seier etter lang tids kamp. — En fantastisk dag for hele lokalmiljøet, jubler aksjonist David Husum.

Publisert

I over fire år har beboere og nærmiljøet rundt Skovveien på Frogner kjempet for å få endret Ruters planer om å flytte Briskebytrikken fra Inkognitogata og over til den idylliske bygårdsgata. I går kunne Dagsavisen melde at de rødgrønne med makta i hovedstaden ikke vil flytte trikken. Dermed kan aksjonistene i Skovveien trekke et stort lettelsesens sukk og dra hardt på smilebåndet.

— I dag er vi fantastisk glade. Dette er et vedtak fra byrådet vi er svært godt fornøyd med, sier David Husum i Skovveien Velforening til VårtOslo torsdag kveld.

Takker for fantastisk støtte

Etter at forslaget om endring av rutetrasse for Briskebytrikken kom på bordet fra Ruter i 2017, har motstanden mot dette i nærmiljøet og blant lokalpolitikerne vært mer eller mindre total. Bydelsutvalget i bydel Frogner har også i tre omganger enstemmig sagt nei til Ruters flytteplaner

— Det har vært fantastisk å se hvor samlet nærmiljøet har stått i denne saken. Det er veldig fint å se at vi sammen kan utgjøre en viktig stemme når det gjelder hvordan framtiden skal se ut i Skovveien, sier Husum

Engasjementet for å få satt en stopper for Ruters planerom flytting av Brskebytrikken har vært stor blant bebeorne i Skovveien på Frogner

Han er også imponert over hvor stor forståelse aktivistene har fått både hos lokalpolitikerne og etterhvert også hos byråd for miljø og samferdsel, Sirin Hellvin Stav (MDG).

— En kompleks og vanskelig sak

Miljø- og samferdselsbyråden var selv svært fornøyd med å kunne overlevere budskapet til lokalaksjonistene i Skovveien torsdag.

— Noen ganger gjør hensyn som angår hele byen at man ikke kan følge lokale ønsker. Men her ser det ut til å være mulig å finne en løsning som gjør at den tradisjonsrike trikkelinja kan fortsette å betjene hele Frogner ved å binde sammen Majorstuen og Nationaltheatret, samtidig som vi kan lytte til beboernes ønsker, sier Hellvin Stav til Dagsavisen.

Byrådet vil nå gi Ruter og Sporveien i oppdrag å avklare mulighetene for å tilpasse dagens trasé til nye trikker. Arbeidet skal gjøres i samråd med relevante kommunale og statlige myndigheter.

Powered by Labrador CMS