I stekende sol sto det fredag ettermiddag haugevis av mennesker og ventet i flere timer på fergen tilbake til fastlandet.
I stekende sol sto det fredag ettermiddag haugevis av mennesker og ventet i flere timer på fergen tilbake til fastlandet.

Lange køer på Langøyene fredag kveld. — Nå er jeg forbanna. Jeg har ventet i to timer! sier besøkende Kirsti

Allerede fredag ettermiddag startet de lange køene på Langøyene, der flere mennesker måtte vente hele i to timer på ferge tilbake til fastlandet. I sommervarmen sto blant annet Kirsti Dischler (62) med barnebarn og ventet på fergen. Hun beskriver slitne mennesker i en kø det ikke var mulig å se noe ende på.

Publisert

Fredag ettermiddag var det lange køer på Langøyene der folk ventet på fergene som skulle ta dem hjem.

Kirsti Dischler (62) var en av de som står i køen. Til VårtOslo forteller hun at hun ikke så noe ende på køen, som hadde stått stille i to timer. Hun kom til Langøyene for å hygge seg med barnebarna i formiddag, men nå har hun stått og ventet i solen i to timer.

Kirsti Dischler hadde badet og kost seg på Langøyene fredag formiddag og hadde ikke sett for seg åå stå to timer i kø.
Kirsti Dischler hadde badet og kost seg på Langøyene fredag formiddag og hadde ikke sett for seg åå stå to timer i kø.

— Nå er jeg forbanna. Jeg har ventet i to timer! Det ble sagt at det skulle komme en ny båt for over en halvtime siden, men den har enda ikke kommet, forteller hun.

Sultne barn

— Folk er stort sett tålmodige, det er jo ikke mye vi kan gjøre. Men stemningen er dårlig. Først var det amper stemning men nå er bare folk slitne, sier hun.

Dischler forteller at hun ikke klarer å se enden på køen der det er sultne barn og slitne voksne. — Det er ikke annet å spise her enn potetgull, kaffe og is, men det er jo ikke mat, sier hun.

— Jeg har aldri sett så lang kø!

Ruter: — Finvær medfører dessverre ventetid

Tidligere på fredag bekreftet Ruter at flere av Oslos øybåter var innstilt fredag ettermiddag på grunn av tekniske problemer, tross for knallvær i hovedstaden.

Kommunikasjonssjef i Ruter, Cathrine Myhren-Haugen, forteller at de populære øybåtene og finværet beklageligvis fører til lange kører.

— Når det er finvær så medfører det dessverre ventetid. Øybåttilbudet er populært i finværet og det er mange som reiser, men vi skal få alle hjem til Aker Brygge, sier Myhren-Haugen.

Tekniske problemer tidligere

Boreal er selskapet som drifter fergene til Ruter. Ruter har tidligere vist misnøye med rederiet Boreal, der fergene har hatt tekniske problemer og ikke klart å bemanne opp tilstrekkelig på de elfergene som har vært i stand til å trafikkere øyene.

— Jeg har aldri sett så lang kø! forklarer Kirsti Discher der hun står blant folkemengden.
— Jeg har aldri sett så lang kø! forklarer Kirsti Discher der hun står blant folkemengden.

— Når mange skal ut samtidig kan det bli lange køer, sier kommunikasansvarlig i Boreal Jon Kristian Fadnes. På spørsmål om fergene hadde gått i rute hvis det ikke var for innstillingene tidligere på dagen, svarer Fadnes at de må hente seg inn etter de tidligere utfordringene.

— Det at mange avganger måtte innstilles forplanter seg jo litt, sier han.

Rundt kl. 20 var Kirsti Dischler hjemme, men forteller at flere sto igjen da de ble hentet.

— Det var veldig amper stemning i starten men så ble de fleste veldig slitne. Jeg tror jeg aldri har tatt en så stille båt, sier hun.

Powered by Labrador CMS