VårtOslos julekalender: luke 15

Når Ole-Petter Sæby dukker opp, er det klart for jul på Frogner. Foto: Morten Lauveng Jørgensen
Når Ole-Petter Sæby dukker opp, er det klart for jul på Frogner. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Han sørger for at det blir jul på Frogner

Luke 15: Ole-Petter selger juletrær i Bygdøy allé. Det er ofte høyt under taket i Frogner-leiligheter, så han har dressert kundene til å komme tidlig hvis de skal ha de høyeste trærne.

Publisert

Navn: Ole Petter Sæby

Aktuell med: Han selger juletrær, som er ganske essensielt for en god jul hos de fleste.

Hva var den viktigste Oslo-nyheten i 2017?

De nye bomsatsene og bomringen. Det blir jo rimelig dyrt å komme seg til Oslo i rushtida! Og jeg kjører dieselbil. Jeg skal nok klare å komme meg inn, men det begynner å bli litt spesielt med flere titalls nye bomstasjoner rundt Oslo. Selv om jeg samtidig er enig i at det er viktig å fokusere på miljøet.

Julehygge i alle hus

Fremhev en Oslo-person du mener gjorde en innsats for byen i året som gikk.

Dette kan jo ikke jeg svare på, jeg bor på gården i Østfold, og ikke i Oslo! Hva skal jeg si? Her må du hjelpe meg. Hmm... Jeg gjør en betydelig innsats på Frogner i desember måned med å skaffe julehygge i alle hus!

Hva ser du frem til i Oslo i 2018?

En ryddigere by. Folk tenker ikke alltid og forsøpler. Generelt at befolkningen tenker på området rundt seg, og holder det ryddig og pent slik at Oslo er en hyggelig by — ikke minst for turister.

Det er ikke bare et Oslo-problem, og det går også på prioriteringer av pengebruken i kommunene dessverre. Det finnes eksempler på hovedsteder som har en helt annen policy. Oslo har alt å vise frem av positive ting, med nærhet til natur og det som byen tilbyr. Det gjelder for Oslo-folk å forvalte alt det fine rundt seg så godt de kan.

Powered by Labrador CMS