Også etter at antallet elsparkesykler kuttes kraftig vil Oslo være blant byene i Europa med flest elsparkesykler.
Fra 1. april mistet Bolt retten til å leie ut elsparkesykkel i Oslo. Nå ønsker de å forstå hvorfor.

Bolt ble sparket ut av Oslo. Nå svarer de med rettssak

Bolt mistet retten til å leie ut sparkesykler i Oslo fra 1. april. Nå har selskapet trukket Oslo kommune for retten.

Publisert

Bolt fikk ikke fornyet tillit fra bymiljøetaten til å plassere ut sine elsparkesykler i Oslo fra 1. april i år. Nå svarer de med sak mot Oslo kommune. I en midlertidig forføyning krever selskapet at retten setter den nye tildelingen på pause inntil klagen er behandlet.

Bolt ønsker mer åpenhet rundt konkurransen.

– Det er viktig med en god prosess knyttet til tildeling av disse lisensene og at ordningen blir riktig brukt. Lisensene er veldig korte med ett år av gangen, og da er det viktig at de deles ut på en gjennomtenkt og velbegrunnet måte, sier pressetalsperson hos Bolt, Jonas Lefebure, til Finansavisen.

Elsparkesykler Oslo sentrum. Bolt og Scandinavian taxi
Elsparkesykler Oslo sentrum

Tier og Bolt forsvant

Tre selskaper stakk av med seieren da Oslo kommune lyste ut konkurranse om å leie ut elsparkesykler og elsykler. Voi fikk fortsette. Lime og Ryde kom inn, mens Tier og Bolt forsvant ut. Tildelingen gjelder fra våren 2023 og ett år frem i tid.

Bolt hadde søkt om å få plassere ut 2.667 sparkesykler rundt i Oslo, men fikk altså ingen.

Divisjonsdirektør Rune Gjøs i bymiljøetaten opplyser til Finansavisen at han ikke har noen kommentar utover at bymiljøetaten avventer den videre behandlingen i tingretten.

Rune Gjøs i Bymiljøetaten avventer rettsaken i neste uke.

Sak i neste uke

Frislippet av elsparkesykler har vakt både sinne og begeistring. Sommeren 2021 var det 25.000 sparkesykler i Oslo. Så satte kommunen foten ned. Det ble innført et tak på 8.000 sykler. Tier, Voi og Ryde gikk til sak mot kommunen, men grensen ble stående.

Saken mellom Bolt og Oslo kommune skal opp i retten neste uke.

Powered by Labrador CMS