Carl O. Geving tror fraflyttingen fra Oslo skyldes kraftig prisvekst og korona.
Carl O. Geving tror fraflyttingen fra Oslo skyldes kraftig prisvekst og korona.

Meglertopp tror folk vil flytte tilbake til Oslo

Uvanlig mange flyttet fra Oslo i fjor. Eiendomsmeglerforbundet tror folk flytter tilbake til hovedstaden når koronaepidemien er over.

Publisert

Tallene viser at nesten 44.000 personer flyttet fra Oslo i fjor. Samtidig flyttet vel 42.000 inn til hovedstaden. Innenlands var flytteunderskuddet 2.800, men samtidig hadde Oslo en nettoinnvandring på 950 personer. Det ga Oslo et flytteunderskudd på om lag 1.800 personer.

Sist gang Oslo hadde lavere nettoinnvandring enn innenlands flytteunderskudd var i 2000, heter det i en SSBs rapport om flytting i 2020.

Rekordlav befolkningsvekst i Oslo

Carl O. Geving, administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, forteller til Nationen mandag at de har erfaring med at folk flytter fra Oslo når prisene stiger mye og raskt. Dette opplevde de sist i 2016 til begynnelsen av 2017. Fra mai i fjor og fram til februar i år har de sett den samme effekten.

– Vi tror dette er tendenser som er preget både av prisvekst og korona, sier han.

I fjor økte folketallet i Oslo med bare 3.500 innbyggere. Det er den laveste årlige befolkningsveksten siden 2000. Ved årsskiftet bodde det 697.010 innbyggere i hovedstaden.

– Dragning mot byen

Geving tror likevel at folk kommer til å flytte tilbake til Oslo når livet er tilbake til normalen.

– Nå ser du at folk lever ganske normalt igjen ettersom butikker, restauranter og hoteller åpner opp. Da tror jeg mange vil tilbake til byen fordi det er en dragning mot bysentralene hvor mye skjer, forklarer han.

Powered by Labrador CMS