Trond Moi og Toralf Bølgen gleder seg til en ny start på Bølgen & Moi Gimle. Foto: Dag Thorenfeldt
Trond Moi og Toralf Bølgen gleder seg til en ny start på Bølgen & Moi Gimle. Foto: Dag Thorenfeldt

Bølgen & Moi flytter fra Briskeby til Gimle

Bølgen & Moi har bestemt seg for å flytte suksess-restauranten på Briskeby litt lenger ned i «gata», nærmere bestemt til Frogner House på Gimle.

Publisert Sist oppdatert

Briskeby-restauranten har vært Bølgen & Mois flaggskip siden oppstarten for 19 år siden. Men medeier og kokk, Trond Moi, er overbevist om at stamgjestene vil følge med på flyttelasset til Bygdø Allé 53 i slutten av august.

Navnet på den nye restauranten blir Bølgen & Moi Gimle.

Fakta om Bølgen & Moi

  • Bølgen & Moi ble startet i 1995 av kjendiskokken Trond Moi og vinkelner Toralf Bølgen. I tillegg er Harald Berger medeier.
  • Nå består virksomheten av blant annet syv restauranter; henholdsvis Briskeby, Tjuvholmen, Kristiansand, Stavanger, Drammen, Gardermoen og Flesland, med over 180 ansatte.

Bedre plass, beliggenhet og tilbud

– I tillegg til ærverdige lokaler, får vi en langt bedre beliggenhet i det som vel kan kalles Oslos flotteste strøk. Og ikke minst får vi mer plass både til inne- og uteservering, sier Moi.

Spisestedet fortsetter med champagne-lunsjer, Saturday Night live-arrangementer og after work-samlinger.

Bølgen & Moi flytter hit, til Gimle. Foto: Tom Nissen
Bølgen & Moi flytter hit, til Gimle. Foto: Tom Nissen

– Jeg tror dette blir et løft både for gjestene og oss selv. Alle er nå veldig motiverte for å starte med noe helt nytt, sier restaurantgründeren som opplyser at Bølgen & Moi også skal åpne ny restaurant i Bodø neste år.

Brunch på søndag

En av de som gleder seg veldig til å åpne ny restraurant er daglig leder på Bølgen & Moi Briskeby, Linn Elisabeth Albertsson, som også skal drive det nye etablissementet på Gimle.

Linn Albertsson skal drive Bølgen & Moi Gimle. Foto: Dag Thorenfeldt
Linn Albertsson skal drive Bølgen & Moi Gimle. Foto: Dag Thorenfeldt

– Vi skal greie å ta med oss den gode atmosfæren fra Briskeby over i nye og mer romslige lokaler. Jeg ser fram til å kunne tilby et stort og solrikt uteserveringsområde. Og så blir det jo frokostservering alle dager minus på søndager da vi tilbyr brunch med byens beste dessert-buffet, sier Bølgen & Moi Gimle-sjefen.

Fikk ikke fornyet leiekontrakten

Det var mangel på fornying av en utgående leiekontrakt som førte til at restaurantkjedens ledelse til slutt bestemt seg for å flytte etablissementet fra Briskeby til Frogner House Apartments i Bygdø Allè 53.

Den 31. august er det duket for en storstilt innflyttingsfest på Gimle.