Det har kommet mye regn over målestasjonen på Blindern i løpet av året så langt.

Oppsiktsvekkende værbeskjed fra Blindern: – Snart gjort unna nok for et helt år

En 24 år gammel rekord kan stå for fall.

Publisert

– Sola skinner i dag, men det har vært vått i Oslo, konstaterer Meteorologene, X-kontoen Meteorologisk institutt står bak.

– Hittil i år har Blindern målt 827,9 millimeter nedbør, heter det i oppdateringen tirsdag ettermiddag, der det påpekes at normalen for stasjonen for et helt år er 837 millimeter.  

– Vi har altså snart gjort unna nok nedbør for et helt år, fastslår Meteorologene, som likevel understreker at det fortsatt er et stykke igjen til rekordåret 2000. 

I millenniumsåret falt nemlig hele 1172,6 millimeter nedbør på Blindern.

– Oftere styrtregn

Forrige måned kunne Meteorologisk institutt, med utgangspunkt i målingene på Blindern målestasjon, melde at det aldri hadde regnet mer i hovedstaden i løpet av årets syv første måneder.

– Vi kan ikke fastslå at årets rekord er på Blindern grunn av klimaendringene, men ser vi det over en lengre periode, kan vi alt nå se at nedbøren øker, utalte klimaforsker Reidun Gangstø ved Meteorologisk institutt da.

– I seg selv er det kanskje ikke så mye, men når nedbøren blir mer intens og kommer oftere som styrtregn, blir konsekvensene større, la hun til.

Ikke regn i sikte

Denne uken trenger Oslo-borgere imidlertid ikke belage seg på styrtregn, ifølge yr.no, som melder oppholdsvær med innslag av sol til og med mandag.

Torsdag ser så langt ut til å bli den fineste dagen med sol og temperatur rundt 20 grader. 

Det er ikke regn i vente de kommende dagene, ifølge Yrs værmelding for Oslo.
Powered by Labrador CMS