Slik så planene for Sukkerbiten ut før planene om fotografihus dukket opp. Nå er byrådet i ferd med å avgjøre friområdets framtid.

Utredningen om Sukkerbitens framtid er klar, men byrådet hemmeligholder rapporten

Fotografihus eller friområde er de to mest sannsynlige scenariene for Sukkerbiten i Bjørvika. En ny utredning vurderer hva som bør skje. Men innholdet er såpass følsomt at byrådet har valgt å hemmeligholde rapporten.

Publisert

Fra sommeren 2019 ble det lansert planer om å bygge et fotografihus og fotomuseum på Sukkerbiten i Bjørvika. Mange andre, både folk i nærmiljøet, lokalpolitikere, og bystyrepolitikere fra SV og MDG ønsker derimot at området skal bli et bade- og friområde.

Etter kraftig internt press fra MDG og SV gikk byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen (Ap), med på å utrede om det var mulig å omregulere Sukkerbiten til et friområde, og dermed skrinlegge planene om et fotografihus.

Utredningen var egentlig varslet å skulle stå ferdig i mars, men først nå, åtte måneder på overtid, er den klar.

Gir ingen konkrete anbefalinger

Utredningen er unntatt offentlighet, viser det seg. Men i et skriftlig svar til Venstres bystyrerepresentant Marit Kristine Vea, bekrefter byråd Evensen at den finnes.

Hun vil ikke si noe om hva rapporten konkluderer med.

Byråd Victoria Marie Evensen (ap) holder kortene tett til brystet når det gjelder Sukkerbitens framtid.

— Utredningen gir ingen konkrete anbefalinger, men inngår som en del av det pågående arbeidet og er viktig for byrådets anbefaling om Sukkerbitens framtid. Hva konklusjonen blir om videre utvikling av Sukkerbiten er det for tidlig å si noe om, skriver hun i svaret til Venstre-politikeren.

Mener området blir godt utnyttet

Byråd Evensen uttaler også at hun er fornøyd med dagens bruk av Sukkerbiten.

— Vi har vært igjennom en ganske spesiell periode etter at byrådsplattformen ble utarbeidet, men mitt inntrykk er at Sukkerbiten har vært godt brukt gjennom koronatiden, særlig på fine dager, skriver byråd Evensen.

Slik så én for seg at fotografihuset på Sukkerbiten kunne bli seende ut.

Hun mener den midlertidige løsningen på Sukkerbiten i sommer, med utstilling og servering, har vært et godt tilbud.

— Det er positivt at Hav Eiendom tilrettelegger for aktivitet på arealet mens arbeidet med videre planer for tomten pågår. Denne midlertidige aktiviteten vil ikke påvirke beslutningen om fremtidig bruk av Sukkerbiten, skriver Victoria Marie Evensen.

Powered by Labrador CMS