DEBATT

– Det viktigste er å finne løsninger. Jeg vet at noen er i gang med det, men det er også frustrerende å se hvor lite informasjon som kommer ut til folk om hva som skjer for å bedre situasjonen for 10.000 innbyggere i hovedstaden, mener bjørndøling og bydelspolitiker Cato Brunvand Ellingsen.

– Bussene er innstilte og nok en dag har vi i fjellbygda Bjørndal hjemmekontor

– Det er ikke ungdomsgjenger dere trenger å være redd for her i Søndre Nordstrand. Jeg er mer redd for en gjeng frustrerte busspassasjerer og hjemmekontorister som er lei av å være hjemme.

Publisert

Jeg bor på toppen av et fjell, som datteren min og gjengen hennes kalte det her om dagen da de ble intervjuet av «Nitimen». De havnet på Burger King i byen i stedet for på skolen. I dag havner jeg ingen steder, men blir værende på toppen av fjellet. 

Fjellet er jo ikke et fjell, men drabantbyen 2–3–4 kilometer å gå til nærmeste kollektive transportmiddel som tilsynelatende kan kjøre meg ut av bydelen. Det kan jeg fikse om jeg må og vil. Det er jo ganske korte avstander her i Oslo. Men det er mange folk. 

Må ut av bygda

Her i bygda bor det 10.000 mennesker, og selv om vi har de høyeste arbeidsledighetstallene i Norge, er det fortsatt slik at de fleste må ut av bygden på morgenen og tilbake på ettermiddagen (for det finnes knapt arbeidsplasser på fjellet).

Men jeg vil jo egentlig ikke ut av bydelen, utenom kanskje for å holde den forelesningen jeg i dag skulle hatt om verdier og CRPD, (eller til Syden (NÅ!!!)), for jeg digger jo fortsatt #helesøndre.

Bussene er innstilt

Det er selvsagt utfordrende å ikke vite om vi kommer oss på jobb, skole eller universitet med en gang det er meldt litt nedbør om vinteren. Jeg er dog så heldig at jeg er en av dem som oftest kan ha hjemmekontor. 

Det var også hyggelig å ha felleslunsj i huset for noen få dager siden da ingen av oss kom oss av gårde. Det var nesten som om det var pandemi. 

Da tenker jeg mer på hjelpepleieren som bor her. Eller hun med de to multifunksjonsnedsatte barna. Eller bussjåføren uten buss. For akkurat nå er alle bussene innstilt. Ja, mange av dem var innstilt nesten før det ble glatt. Den eneste direktebusser vi har til sentrum er innstilt helt frem til 8. februar. 

Vi må nok leve med denne situasjonen fremover. Klimaendringene gir oss mer vær. Infrastrukturen på Bjørndal er åpenbart ikke bygget for disse endringene. Klima, natur og samferdsel henger sammen, nå også her ute sør i Oslo. 

God grunn til frustrasjon

Det er god grunn til å være frustrert over situasjonen vår her, mest ikke de dagene alle har det vanskelig, men alle andre dager med litt nedbør om vinteren, vi vet vel alle hvordan usikkerhet kan påvirke humøret. Men det er jo ganske tullete å klage slik jeg gjør her, men akkurat i dag er det litt deilig å få ut litt frustrasjon også her. 

Det viktigste er dog å finne løsninger. Jeg vet at noen er i gang med det, men det er også frustrerende å se hvor lite informasjon som kommer ut til folk om hva som skjer for å bedre situasjonen for 10.000 innbyggere i hovedstaden. Det gjør mange mistenksomme. 

Så folkens, det er ikke ungdomsgjenger dere trenger å være redd for her i Søndre Nordstrand. Jeg er mer redd for en gjeng frustrerte busspassasjerer og hjemmekontorister som er lei av å være hjemme. 

PS! Datteren min og gjengen fra Bjørndal gikk fra Burger King til Deichman den dagen.

Dette innlegget ble først publisert på forfatterens Facebook-side.



Powered by Labrador CMS