Rødt-politikerne Bjørnar Moxnes, Seher Aydar og Stine Westrum ligger alle an til å komme inn på Stortinget ved høstens valg hvis dagens meningsmåling holder seg.
Rødt-politikerne Bjørnar Moxnes, Seher Aydar og Stine Westrum ligger alle an til å komme inn på Stortinget ved høstens valg hvis dagens meningsmåling holder seg.

Rødt ligger an til et brakvalg i Oslo: — Jobben med å minske forskjellene starter på Stortinget

Fem uker før årets Stortingsvalg viser meningsmålingene at Rødt kan gjøre partiets beste valg noen gang. Fra hovedstaden kan partiet oppleve å få inn tre representanter.

Publisert

— Du kan si hva du vil om meningsmålinger såpass lenge før valget, men det utrolig hyggelig å se at vi med dagens måling ligger an til å kunne tidoble stortingsgruppa vår, sier leder i Rødt og førstekandidat i Oslo, Bjørnar Moxnes.

Tirsdag kveld hadde partiet samlet sine medarbeidere i Oslo til en valgkamp kick-off fra utestedet Internasjonalen, på Youngstorget.

Endringene må starte på Stortinget

Sentralt for partiets valgkamp i hovedstaden står løftene om å få gjort noe med de store forskjellene mellom øst og vest i hovedstaden. Her vil Rødt ha på plass en rekke tiltak for å kunne utjevne de store sosiale forskjellene mellom hovedstadens befolkning. Blant tiltakene for å få bukt med forskjells-Oslo er gratis tannhelse, gratis barnehage og billigere aktivitetsskole.

— Alle vet at det er forskjeller fra bydel til bydel her i byen, men når du får tallene på hvor ille ulikheten er, kan en lett bli skremt, sier andrekandidat for Rødt ved høstens valg, Seher Aydar, til VårtOslo.

Hun viser til tall som peker på at inntektsøkningen for innbyggere i de vestlige bydelene over de siste ti årene i gjennomsnitt har vært 500.000 kroner, så har inntektsøkningen for en familie i bydel Grorud i samme periode kun vært på 55.000 kroner.

— Kampen for å minske forskjellene i Oslo starter på Stortinget, mener Rødt-leder og listetopp i Oslo, Bjørnar Moxnes.
— Kampen for å minske forskjellene i Oslo starter på Stortinget, mener Rødt-leder og listetopp i Oslo, Bjørnar Moxnes.

— Skal vi få gjort noe med disse forskjellene må vi begynne med skattepolitikken og da må arbeidet starte på Stortinget. Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet går til valg på et skatteløfte som verner om åtti prosent av skattekuttene den borgerlige regjeringen har gjennomført. Kjemper vi ikke mot dette, får vi heller ikke gjort noe med forskjellene i hovedstaden, mener partileder Moxnes.

Krever stans for sykehus på Gaustad

I tillegg til de store forskjellene internt i byen, sto helsepolitikk høyt på agendaen under onsdagens kick-off. Her var partiet helt klare på at de ikke vil ha noe av den planlagte gigantutbyggingen på Gaustad, som både Helse Sør-Øst og dagens regjering ønsker seg.

— Først vil de legge ned Ullevål og så bygge stort både på Gaustad og på Aker. Den enste som tjener på at det bygges stort på Aker er eiendomsinvestor Ivar Tollefsen, som vil kunne tjene seg rik på å selge sykehusboligene han tidligere kjøpte billig av Oslo kommune, sier Moxnes.

Han lover at Rødt på Stortinget etter valget, gjennom eventuelle forhandlinger, vil forsøke å få en eventuell ny regjering, under ledelse av Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet, til å snu i sykehusspørsmålet.

— De borgerlige skjelver i buksene

Den siste tidens gode meningsmålinger, hvor Rødt på dagens i VG får 7,5 prosent og ti stortingsrepresentanter, er med på å gjøre inngangen til årets valgkamp perfekt for partiet ytterst på venstre fløy i norsk politikk. Partileder Moxnes mener de gode målingene er et tegn på at partiet begynner å bli tatt på alvor.

Spesielt ser han dette i den senere tids kritikk både fra den borgerlige tenketanken Civita og Fremskrittspartiet.

— Partiene på høyresiden vet godt at de kan leve med en rødgrønn opposisjon uten et sterkt Rødt. Da har de kan de få styre som de vil uten at det blir de store endringene fra deres opprinnelige planer. Nå blir det mer og mer tydelig at de borgerlige er redd for en situasjon på Stortinget, hvor vi kan få en mye større innflytelse på politikken enn hva vi tidligere har hatt om vi får et valgresultat som det ser ut til i dag, sier Bjørnar Moxnes.

Powered by Labrador CMS