Bakgrunnen for Rød Ungdom-protesten utenfor Høyres Hus var den illevarslende rapporten fra FN om klimaendringene vi kan vente oss.

Røde ungdommer klimaprotesterte utenfor Høyres hus i Stortingsgata. – Klimaendringene er farlige

Rød ungdom demonstrerte utenfor Høyres Hus i går kveld forbindelse med den nye rapporten fra FNs klimapanel. – Framtida krever radikale endringer

Publisert

– Etter en sommer prega av ekstremvær, var denne rapporten prikken over i-en. Rapporten har slått fast det klimarapport etter klimarapport har vist oss: Klimaendringene er farlige, allerede i gang og vil forandre verden som vi kjenner den. Forskere beskriver situasjonen som en «kode rød» for menneskeheten hvis vi ikke tar grep nå. Et av grepene må være å fase ut fossile brennstoff og energikilder, inkludert norsk olje, sier klima- og miljøansvarlig Selma Flo-Munch i Rød Ungdom.

Hun mener at vi må halvere klimagassutslippene våre innen 2030.

RU delte ut paraplyer til folk på vei inn og ut av Høyres Hus, for å markere ekstremværet vi må forberede oss på, dersom vi ikke snur.

– En feig klimapolitikk

– Dagens regjering, med Høyre i spissen, har ført en feig klimapolitikk. Rapporten slår fast at sommerens ekstremvær bare har vært forsmaken på hva vi vil oppleve om vi ikke reduserer utslippene våre drastisk. Derfor var vi samla med plakater og paraplyer for symbolikken, og ropte slagord mot Høyres Hus, sier Flo-Munch.

– Sommerens ekstremvær bare har vært forsmaken på hva vi vil oppleve om vi ikke reduserer utslippene våre drastisk, mener Selma Flo-Munch.

Hun er også ungdomskandidat for Rødt Oslo i Stortingsvalget.

Krever klimahandling

Blant slagordene som ble ropt var «Norsk olje koker kloden, la olja ligge», og «forskerne har talt, når skal Erna lytte?».

– Framtida krever radikale endringer. Da er det for dårlig at Høyre blant annet overlater utfasinga av olja til EUs ikke-fungerende kvotemarked. Voksne politikere har sittet stille i båten alt for lenge - vi krever klimahandling!, sier leder i Rød Ungdom, Alberte Bekkhus.

Powered by Labrador CMS