Andrekandidat for Oslo SV, Marian Hussein, lanserte partiets valgkamp ved Trikkestallen på Torshov. Hun gløder for å minske de sosiale forskjellene i byen.

Midt under Jakob Ingebrigtsens gulløp på 1500 meter, lanserte SV sin valgkamp-kickoff for Oslo

Oslo SV startet sin offisielle valgkamp med en ulikhetsvandring fra vest til øst i byen. – Jeg jobber ved NAV på Alna og møter både butikkansatte og vektere som trenger sosialhjelp for å få betalt husleia eller livsoppholdet fordi lønna deres er for lav. Vi må ta inn over oss at vi har arbeidende fattige også i Norge, ikke bare i USA.

Publisert

Gjennom en ulikhetsvandring – fra Tjuvholmen ytterst på Aker Brygge i vest til drabantbyen Furuset i øst – ønsker Oslo SV å eksponere de store sosiale forskjellene i hovedstaden.

Politikerne var innom Ullevål sykehus for å markere støtte til bevaring av sykehuset før listetoppene i hovedstaden – Kari Elisabeth Kaski, Marian Hussein og Andreas Sjalg Unneland – offisielt startet valgkampen med å lansere ti punkere for mindre forskjeller og en grønnere by.

Arbeidende fattige

– Jeg jobber ved NAV på Alna og møter både butikkansatte og vektere som trenger sosialhjelp for å få betalt husleia eller livsoppholdet fordi lønna deres er for lav. Vi må ta inn over oss at vi har arbeidende fattige også i Norge, ikke bare i USA eller i Frankrike. Boligmarkedet står ikke i stil med utgiftene på boligmarkedet, sier Marian Hussein, SVs andrekandidat i Oslo.

Kari Kaski var opptatt av å ta vare på de grønne lungene i byen, som Bredtvetskogen og Ekebergsletta og å etablere en ny nasjonalpark i Østmarka.

Ifølge poll og polls ligger hun an til å komme inn på Stortinget etter høstens valg. Da blir hun den første stortingsrepresentanten med familiebakgrunn fra Somalia.

– Jeg ser at det er flere barn som vokser opp i familier med lav inntekt. De kjenner seg igjen i historien om at nordmenn flest har råd til Tesla, hytte eller sydenreiser. De har ikke vært med på velstandsøkningen. Det må vi rydde opp i.

En klassedelt by

– Oslo er Norges mest klassedelte by, framholdt SV-leder Audun Lysbakken da han sammen med førstekandidat Kari Kaski tuslet av gårde fra Tjuvholmen, som ifølge Kaski er Norges Monaco.

Til stede under lanseringen var en rekke av SV toppolitikere: Audun Lysbakken, Kari Elisabeth Kaski, Marian Hussein, Marianne Borgen, Sunniva Holmås Eidsvoll, og Andreas Sjalg Unneland.

På Tøyen ønsket Audun Lysbakken og Oslo SV å vise frem suksessen med aktivitetsskolen på Tøyen skole. SV ønsker gratis SFO i hele landet.

Et nytt inntakssystem

Blant de tingene Oslo SV ønsker å endre, er inntakssystemet til videregående skole.

– Byrådet i Oslo har jobbet med å få et nytt og rettferdig inntakssystem. Men det arbeidet har regjeringen gått til angrep på. Høyresiden mener det kun skal handle om karakterer, mens vi ønsker et mer rettferdig opptakssystem, sier Andreas Sjalg Unneland, Oslo SVs tredjerepresentant i stortingsvalget.

I denne stortingsperioden er det Kaski og Petter Eide som representerer Oslo SV på Stortinget. Målingene antyder, ifølge Poll of polls, at fylkeslaget ligger an til å få tre mandater etter stortingsvalget denne høsten.

Powered by Labrador CMS