Illsinte FNB-aksjonister samlet seg til bompengeprotest knapt et halv døgn etter at statsminister Erna Solberg lanserte en løsning på bompengeuenigheten mellom de fire regjeringspartiene. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

FNBs toppkandidat i Oslo: – Regjeringen bruker penger på å redde seg selv

FNB Oslo samlet opp mot 300 bompengemotstandere utenfor Stortinget lørdag. Statsminister Erna Solbergs forslag til bompengeforlik i regjeringen imponerer ikke FNB Oslos toppkandidat, Bjørn Revil.

Publisert

Siden de møttes for første gang senhøsten 2017 har motstanderne mot Oslos bomringer avholdt ti demonstrasjoner i hovedstaden.

Lørdagens aksjon utenfor Stortinget kom under ett døgn etter at Høyres statsminister Erna Solberg la frem en skisse til løsning på bompengestriden mellom de fire regjeringspartiene. En skisse som egentlig er et ultimatum fra regjeringssjefen til Frp, Venstre og KrF.

— En veldig dårlig avtale

Men aksjonistene, som støtter FNB, var alt annet enn fornøyd med at statsministeren nå har sørget for et spiselig bompenge- og bypakke-kompromiss som ser ut til å berge den borgerlige flertallsregjeringen.

— Regjeringenes kompromiss er blitt en veldig dårlig avtale, sier førstekandidat for FNB i Oslo, Bjørn Revil.

De siste måneders meningsmålinger viser at Bjørn Revil og minst ytterligere tre FNB-kandidater kan få plass i Oslo bystyre etter valget. Forutsatt at målingene speiler valgresultatet. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

 

Ifølge flere målinger de siste månedene er Revil inne på fast plass i bystyret. Jevnt over har FNB ligget med omlag sju prosent oppslutning i målinger. Det kan gi fire mandater i bystyret dersom målingene speiler valgresultatet.

Og FNBs førstekandidat i Oslo hadde intet positivt å si om statsministerens forslag til løsning på bompengestriden i regjeringen.

— Stadig flere støtter FNB

— Dette er slett håndverk. Det virker som regjeringen bruker 200 millioner bare for å redde seg selv, sier Bjørn Revil til VårtOslo.

Opp mot 300 møtte opp til FNB Oslos markering mot bompenger utenfor Stortinget lørdag. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

— Vi får stadig henvendelser, spesielt på sosiale medier, som gir uttrykk for at stadig flere støtter oss etter regjeringens avgjørelse, slår Bjørn Revil fast.

— Vi gir aldri opp

Andrekandidat på FNBs liste i hovedstaden, Cecilie Lyngby, var den som virkelig startet opprøret mot bompenger i Oslo. Hun er svært godt fornøyd med hva FNB har fått til.

— Da vi ikke fikk gehør for våre standpunkter hos politikerne måtte vi finne på noe. Gjennom disse aksjonene i Oslo har vi virkelig fått satt bompengespørsmålet på dagsorden også lokalt her i byen.

— I denne valgkampen har bompenger rett og slet blitt det mest debatterte temaet. Det hadde det ikke blitt uten alle våre tilhengeres innsats, sier Cecilie Lyngby til VårtOslo.

Heller ikke Lyngby er særlig imponert over fredagens bompengeforlik mellom de fire regjeringspartiene. Og hun er klar på at FNBs krav er at rivingen av bomstasjoner skal starte så fort som mulig.

— Vi kommer aldri til å gi oss i kampen mot bompenger, slår Cecilie Lyngby fast.

Powered by Labrador CMS