Skiltet utenfor Sollerudstranda skole.

Måtte stenge Sollerudstranda skole etter trusler mot tenåringsgutter: – Kodet som grove trusler

– Politiet er i dialog med den aktuelle skolen og vil følge opp med i det forebyggende sporet, sier politiets etterforskningsleder.

Publisert

Onsdag var Sollerudstranda skole stengt etter at to gutter et par dager i forveien ble utsatt for trusler. Torsdag var på sin side skolen åpen igjen.

Sollerudstranda skole ligger ved utløpet av Lysakerelva i bydel Ullern. Den praktisk-rettede ungdomsskolen har totalt 80 elevplasser fordelt på ni grupper.

– Grove trusler

– Politiet fikk melding om en hendelse som skal ha funnet sted mandag 16. september om ettermiddagen utenfor skolens område. Saken er under etterforsking og er per nå kodet som grove trusler, opplyser etterforskningsleder Bjørn Henrik Schage ved Enhet vest til VårtOslo.

– To gutter i tenårene har status som fornærmet. Politiet er i en innledende fase av etterforskningen og har gjennomført avhør på stedet og sikret videomateriale, utdyper han.

Etterforskningslederen forteller videre at det er viktig for politiet å danne seg et bilde av hendelsesforløpet samt bakgrunnen for hendelsen. 

Det vil de gjøre gjennom blant annet ytterligere avhør av de involverte partene samt identifisere vitner.

– Av hensyn til ung alder

– Politiet er i dialog med den aktuelle skolen og vil følge opp med i det forebyggende sporet, sier Schage.

– Av hensyn til etterforskningen og de involvertes unge alder vil ikke politiet dele ytterligere detaljer om saken per nå, understreker han og legger til at det per nå ikke oppnevnt bistandsadvokater.

VårtOslo har forsøkt å få kommentar fra skoleledelsen, som foreløpig ikke har hatt anledning til å gi dette torsdag.

Møtt av politi

– Skolen er åpen for alle elever, og de begynner til vanlig tid. De blir møtt av lærere og ledelse på Lysaker togstasjon og busstasjon. I tillegg har vi med forebyggende politi, for å trygge elever, ansatte og foresatte, sier assisterende rektor Jørgen Thorp til Avisa Oslo torsdag, som meldte om skolestengingen onsdag først.

– Lærere som har snakket med elevene sier at stemningen er rolig. De fleste elevene føler ikke at de er involvert i noe som helst i den episoden som har vært, og så er det noen som føler seg knyttet til det, utdyper han.

Powered by Labrador CMS