Politiet i skolegården på Linderud skole med store ressurser onsdag etter skyteepisoden samme ettermiddag.

Har gjort våpenfunn etter skytingen ved Linderud skole: – Politiet har en formening om motivet for hendelsen

– Saken er foreløpig kodet som grove trusler med skytevåpen, opplyser Oslo-politiet.

Publisert

Det var klokken 15.43 onsdag ettermiddag, like etter skoletid mens flere elever fortsatt var på AKS, politiet fikk melding om en skyteepisode i umiddelbar nærhet til Linderud skole

En bil forsvant fra stedet etter hendelsen. Politiet fikk kontroll på bilen, og tre menn i 20-årene ble pågrepet og siktet i løpet av ettermiddagen og kvelden.

En mann i 20-årene har status som fornærmet.

– Grove trusler med skytevåpen

– Saken er foreløpig kodet som grove trusler med skytevåpen, opplyser Oslo-politiet i en pressemelding torsdag.

– Politiet tar sikte på å fremstille de siktede for varetektsfengsling i morgen med bakgrunn i bevisforspillelsesfaren, heter det videre.

– Høy prioritet

– Politiet har en formening om bakgrunnen/motivet for hendelsen, men av hensyn til etterforskningen og faren for bevisforspillelse kan vi ikke gå i ytterligere detaljer om dette per nå, fortsetter politiet og legger til:

– Politiet ser svært alvorlig på skyting i det offentlige rom, spesielt når det skjer ved en skole med flere vitner. Politiet etterforsker saken bredt og med høy prioritet. Sentralt i den videre etterforskningen står å avhøre de involverte partene, vitner samt gjennomgå videomateriale og andre spor.

Våpenfunn

Videre opplyser Oslo-politiet at det er gjort våpenfunn.

– Det er gjort funn av et våpen som kan ha sammenheng med hendelsen. Det er sendt inn til kriminalteknisk undersøkelse, og det er per nå for tidlig for politiet å si noe mer konkret om hva slags type våpen, understrekes det.

– Fremstår ikke tilfeldig

– Partene er kjent for politiet og hendelsen fremstår per nå som ikke tilfeldig. Politiet har per nå ikke grunn til å tro at det er flere involverte, legger politiet til.

De siktede har fått oppnevnt forsvarere. Det er henholdsvis advokat Kai Roger Vaag, advokat Øyvind Bratlien og advokat Hilde Marie Ims.

Powered by Labrador CMS