Politiet på stedet med store ressurser etter skyteepisoden ved Linderud skole.

Elever og ansatte holdt igjen inne på skolen etter skyteepisode ved Linderud skole – to pågrepet etter massiv politiaksjon

«Foreldre som skal hente barn må ikke gå ut av bilen, men vente til politiet gir klarsignal», var meldingen fra rektor ved Linderud skole etter at flere skudd ble løsnet like ved skolen.

Publisert

– Vi er på stedet med store ressurser. Vi er i søk etter gjerningspersoner og mulig skadde personer, opplyste operasjonsleder Sven Martin Ege i Oslo politidistrikt i en melding til pressen klokken 15.55 etter at politiet hadde fått melding om en skyteepisode ved Linderud skole.

Meldingen kom inn til politiet klokken 15.43.

Melding til foresatte

Linderud skole er en barne- og ungdomsskole med cirka 480 elever og over 100 ansatte. Rektor Bitten Koch sendte ut følgende melding til foresatte like etter skyteepisoden:

«Det er en politiaksjon i Sauedalen. Alle elever og ansatte som er på skolen blir holdt inne i bygget. Foreldre som skal hente barn må ikke gå ut av bilen, men vente til politiet gir klarsignal. Mer info kommer, men politiet håndterer situasjonen».

Linderud skole onsdag ettermiddag.

Sauedalen er et grøntområde rett i nærheten av skolen.

Helikopter sirklet over området rundt T-banen etter at det ble meldt om skyteepisoden.

Helikopter over området onsdag ettermiddag.

Løsnet flere skudd

– Det vi vet til nå er at det er løsnet flere skudd mot en person, kunne operasjonsleder Ege meddele i en oppdatering klokken 16.23. 

– Tre personer forsvant fra stedet i en bil. Den bilen har vi nå kontroll på. Vi søker fortsatt etter en fornærmet. Vi jobber nå med både taktiske og tekniske etterforskningsskritt. Det er bevæpnede politi i området, la han til.

Det var kort tid etter klokken 16.00 politiet fikk kontroll på den nevnte bilen.

– Vi fikk informasjon som tilsa at tre personer flyktet i en bil, og en fornærmet flyktet i en annen retning. Vi fikk kontroll på bilen og anholdt to personer. De er nå pågrepet, sa innsatsleder Anders Rønning i Oslo politidistrikt til presse på stedet.

Bil tatt i beslag

Flere antatte gjerningspersoner skal ha skutt mot en person, før de flyktet fra åstedet i denne bilen, mener politiet. 

– Bilen som ble stanset av oss er tatt i beslag. Eier av bilen er pågrepet og skal avhøres om hans tilknytning til hendelsen. Vi har kontrollert noen aktuelle personer, men foreløpig ingen flere pågripelser per nå, oppsummerte operasjonsleder Ege i en oppdatering like etter klokken 17.00.

Fornærmet ikke fysisk skadd

En person som først ble meldt skadet, ble siden betegnet som uskadd.

– Vi fant ham i nærområdet i tilknytning til skolen. Han er uskadd og samarbeider enn så lenge, så får vi se om han knytter seg til hendelsen, sa innsatsleder Rønning til VG.

Politiet trodde opprinnelig at denne personen var den fornærmede, men har senere sjekket ham ut av saken. De lette dermed fortsatt etter en fornærmet person. 

I en oppdatering klokken 18.00 kunne operasjonsleder Ege imidlertid opplyse om at de hadde fått kontakt med den fornærmede, en mann i 20-årene. Han var ikke fysisk skadd.

Utelukker ikke flere pågripelser

– Per nå er det ingen holdepunkter for at noen er skadet. Det fremstår som en underliggende konflikt, at det ikke er noe som per nå tyder på at det er avfyrt mot tilfeldige, sa operasjonslederen da.

– To personer er pågrepet, men vi kan ikke utelukke flere pågripelser. Videre etterforskningsskritt som avhør og tekniske undersøkelser pågår, la Ege til.

Det var stort politioppbud i skolegården til Linderud skole onsdag ettermiddag.

Anser området som trygt

Området anses som trygt og er ikke farlig for de som er i nærheten, ifølge operasjonslederen, som sier politiet har god dialog med skolen om hvordan situasjonen skal håndteres.

– Vi anser dette som et trygt område nå. Det er snakk om et miljø som ikke er farlig for andre, sier Ege.

«Politiet har avsluttet sin aksjon angående hendelsen i Sauedalen. Alle barn kan hentes på AKS. Vi har blitt informert om at det var et internt gjengoppgjør og ingen elever ved Linderud involvert. Mer informasjon kommer», het det i en melding rektor Bitten Koch sendte til foresatte senere på ettermiddagen da situasjonen var avklart.

Politiet har informert rektoren ved skolen om at det mest sannsynlig var snakk om en signalpistol, skriver VG.

Videre sier operasjonslederen at de ikke vet nøyaktig hvilket miljø det er snakk om, og at politiet jobber med å finne ut av dette.

Han ber vitner om å ta kontakt med politiet, og om at andre holder seg unna området hvor politiet aksjonerer.

Powered by Labrador CMS