— Jeg er urolig, og det er ekstremt viktig at man raskt får kontroll på situasjonen, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.
— Jeg er urolig, og det er ekstremt viktig at man raskt får kontroll på situasjonen, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Helsedirektøren frykter Oslo mister kontroll over koronasmitte: - Kan lett bli et episenter

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier han er bekymret for at Oslo igjen kan bli et episenter for koronapandemien etter økende smittetall den siste tiden.

Publisert

— Jeg er urolig, og det er ekstremt viktig at man raskt får kontroll på situasjonen. Så er det viktig å si at jeg vet at det gjøres formidabelt arbeid for å få det til, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til Aftenposten.

— Jeg skjønner at det er krevende, og vi vil gjerne jobbe sammen med Oslo kommune for å få kontroll over situasjonen, sier helsedirektøren.

Oslos smittetall har gått til rødt

Guldvog understreker videre at Norge er langt bedre rustet til å møte en smitteoppblomstring nå enn i mars.

Søndag skrev VG at Oslo de siste to ukene har registrert 156 nye smittetilfeller. Det tilsvarer 22,49 smittede per 100.000 innbyggere.

Folkehelseinstituttets krav til å farge land eller områder «grønne» er at det må være færre enn 20 smittede per 100.000 innbygger de siste 14 dagene.

Åpner for delvis nedstenging i Oslo

Til tross for økende smitte er det ikke aktuelt å innføre noen nedstengning i Oslo på nåværende tidspunkt, ifølge byrådsleder Raymond Johansen.

— Det viktigste er å teste folk, greie å spore smitten og eventuelt isolere smittede, sier Johansen til Dagbladet.

Byrådslederen setter likevel døra på gløtt for en delvis nedstengning, i enkelte bydeler og på enkelte barnehager, skoler og andre institusjoner dersom smitten blomstrer opp.

— Det vi ser, er at mest mulig kirurgisk og målrettet innsats er det beste. Hvis det er utbrudd i et spesielt område, på en skole eller lignende så kan det være en mulighet.

— Per nå er ikke det aktuelt, men det vil være uklokt å avvise det helt, sier Johansen til Dagbladet.