En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for drapsforsøk på to ansatte ved en rusinstitusjon på Bjølsen onsdag ettermiddag.

Ansatte på rusinstitusjon angrepet og påført kuttskader – mann som skulle flytte ut siktet for drapsforsøk

– Hendelsen skjedde i forbindelse med at en beboer skulle forberedes på å flytte ut fra stedet, ifølge politiet.

Publisert

Politiet rykket onsdag ettermiddag ut til en rusinstitusjon i Bergensgata på Bjølsen i forbindelse med en voldshendelse på stedet.

Etter kort tid, kunne politiet melde at de hadde kontroll på den antatte gjerningsmannen.

– Brukt glass

– Det skal ha blitt brukt glass i hendelsen. Innledningsvis ble det nevnt kniv, men dette viste seg å ikke stemme, påpekte operasjonsleder Line-Merethe Skott i Oslo politidistrikt.

– De fornærmede er påført kuttskader, men ingen av de to skal være alvorlig skadd. Politiet jobber med å avklare hendelsesforløp og foranledning for hendelsen, opplyste operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter noe senere.

Begge fikk oppfølging med behandling på legevakt.

– Skulle flytte ut

– De to fornærmede er ansatte på stedet. Hendelsen skjedde i forbindelse med at en beboer skulle forberedes på å flytte ut fra stedet. Vedkommende er pågrepet og siktes for kroppsskade, kunne operasjonsleder Nysæter opplyse om i 17.30-tiden.

– På bakgrunn av opplysninger politiet har innhentet i saken blir den pågrepne nå siktet for forsøk på drap. Den siktede er en mann i 20-årene som tidligere er omhandlet hos politiet. Siktede vil bli undersøkt for relevante spor av politiet og vil trolig bli forsøkt avhørt i morgen, uttaler krimleder Morten Kalhagen onsdag kveld. 

Bergensgata på Bjølsen onsdag kveld.

– Har tatt flere beslag

– Det pågår avhør av de fornærmede. Politiet har gjennomført undersøkelser av åstedet og avhørt vitner. Politiet har tatt flere relevante beslag i saken, blant annet knust glass. Beslaget vil senere vurderes for ytterligere kriminaltekniske undersøkelser. Politiet har en innledende forståelse for hendelsesforløp og foranledning, men disse må avklares gjennom videre avhør av de involverte, fortsetter krimlederen.

– Politiet vil for øyeblikket ikke gå ut med mer informasjon om den innledende forståelsen en tidligere gitt, da den er et relevant tema for videre avhør som ønskes gjennomført uten ekstern påvirkning, påpeker Kalhagen.

Den siktede har fått oppnevnt advokat John Christian Elden ved Elden Advokatfirma som forsvarer.

Meldingen om voldshendelsen ved rusinstitusjonen på Bjølsen kommer i kjølvannet av at Oslo kommune satte krisestab etter at Prindsen mottakssenter i Storgata tirsdag ble midlertidig stengt av Arbeidstilsynet som følge av bekymring for de ansattes sikkerhet ved rustilbudet.

Powered by Labrador CMS