Til Lindemann i aksjon med et pyroteknisk sceneshow for Rammstein under Quart-festivalen.

60.000 ventes til Rammstein i dag. – Vi gjør alt vi kan for å unngå kaos

Området rundt Bjerke travbane har ikke infrastruktur til å håndtere så store publikumsmasser, advarer Ruter. – Flere vil nok måtte gå hjem.

Publisert

Pressekontakt i Ruter, Øystein Dahl Johansen, sier til VG at de har advart mot å holde konsert på Bjerke Travbane, men har styrket t-banelinjene i området.

– I utgangspunktet har vi sagt at Bjerke travbane ikke har infrastruktur til å håndtere såpass store folkemengder. Det kommer til å merkes når det er snakk om 60.000. Det er et stykke til t-banen, og våre busslinje 31, 58 og 60 kommer til å få omkjøring. Det er ikke et alternativ å stoppe bussene der, andre kollektivreisende skal også ha et tilbud i den perioden.

Han legger til at arrangøren selv setter opp shuttlebusser.

– Ta det med ro

Men sikkerhetssjef Jørgen Aas forteller at shuttlebussene både til og fra travbanen, er utsolgt. Det er heller ikke parkeringsmuligheter i nærheten av arenaen.

Rammstein under MTV Europe Music Awards i München.

– Vi gjør alt vi kan for å unngå kaos, men det kommer til å bli mye mennesker. Det blir mange som må søke alternative veier hjem. Ta det med ro, og ikke forvent å være hjemme i løpet av kort tid, sier han til VG.

Gåtur hjem

Operasjonsleder i Oslo-politiet, Gjermund Stokkli, sier til VG at det er satt inn en egen innsatsleder dedikert til konserten i søndag. De har også ekstra ressurser på stedet.

– Vi vet det kanskje kan bli et kapasitetsproblem på det kollektive for å få folk hjem derfra, så flere må nok påregne å måtte gå derfra og hjem.

Powered by Labrador CMS