DEBATT

– Opplever dere gutter som klår, og som ikke respekterer deres nei, si ifra til vakta eller bartenderen på stedet. Få fjernet idiotene! fastslår skribent Henrik Manfredo.
– Opplever dere gutter som klår, og som ikke respekterer deres nei, si ifra til vakta eller bartenderen på stedet. Få fjernet idiotene! fastslår skribent Henrik Manfredo.

– Kjære kvinner. Si ifra når dere blir utsatt for klåing! Ellers blir vi ikke kvitt søppelet

Kjære jenter, kvinner, damer. Jeg har et lite hjertesukk å komme med til dere: Skjerp dere! Bakgrunnen for dette er noe jeg stadig vekk har sett når jeg er på jobb som bartender, nå sist i helgen som var.

Publisert

Kjære jenter, kvinner, damer. Jeg har et lite hjertesukk å komme med til dere: Skjerp dere! Bakgrunnen for dette er noe jeg stadig vekk har sett når jeg er på jobb som bartender, nå sist i helgen som var: Dere holder kjeft om menn/gutter som klår fordi dere er så vant til at det skjer, ikke vil skape dårlig stemning og dere tror det er sånt dere må regne med.

Nei! Dere må ikke det!

De fleste menn klår nemlig ikke på dere når dere er ute på byen, det er et fåtall som står for disse tilnærmelsene, og vi som er seriøse i jobben vår godtar ikke slik oppførsel!

Si ifra!

Opplever dere gutter som klår, og som ikke respekterer deres nei, si ifra til vakta eller bartenderen på stedet. Få fjernet idiotene! Vi vil ikke ha dem der, dere vil ikke ha dem der, det absolutt overlegne flertallet av menn som ikke klår vil ikke ha dem der. Si ifra!

Forlat stedet

Selvfølgelig vil man møte på en og annen idiot av en bartender eller dørvakt som trekker på skuldrene av det. Da foreslår jeg at du tar med deg gjengen du er ute sammen og forlater stedet, få gjerne med deg flere på veien.

For jeg kan garantere at dersom folk forlater stedet på grunn av en som ikke har skjønt at hånda hans ikke har noe på rumpa di å gjøre, så vil politikken på utestedet endres kjapt.

Disse guttungene som klår, sliter såpass med å sjekke damer på andre måter at de mener de er nødt til å klå for at de skal ha noe til runkebanken sin seinere på kvelden. Få dem ut, vekk, bort! De har ikke noe i utelivet å gjøre!

Nei, du skaper ikke dårlig stemning

Nå sist endte det med at ei jente fikk nok, og gav drittungen en på trynet. Da hadde jeg fått beskjed om ham to sekunder tidligere, og jeg rakk ikke rundt bardisken før slaget traff. Når jeg til slutt får fyren ut, så får jeg vite at han har hatt hendene på omtrent alle damene på stedet i løpet av kvelden.

Når jeg spør om hvorfor ingen har gitt beskjed, så er det fordi «vi tror at det er sånn det skal være», «fordi vi er vant til det», «fordi jeg ikke vil skape dårlig stemning», «fordi det er sånt man må regne med».

Nei! Det er ikke sånt dere må regne med! Nei, du skaper ikke dårlig stemning dersom du sier ifra. Det gjør imidlertid det avskummet som ikke har lært seg at ekte menn ikke klår – i alle fall så lenge han fremdeles er på stedet og lar de ekle ubåthendene hans dukke opp over alt der de ikke skal være.

Krypet skal ut

Gir du beskjed, og bartenderen eller vakta får krypet ut av stedet, så er det kanskje dårlig stemning en liten stund akkurat idet det skjer. Etterpå blir stemningen mye bedre fordi dere slipper å ha noe mer med denne triste unnskyldningen av et hankjønn å gjøre. Dere kan i stedet ha det hyggelig sammen med alle de ordentlige eksemplarene av oss i stedet. Vi som respekterer dere, vi som mener at vi menn og dere kvinner er likeverdige.

Så skjerp dere! Si ifra når du blir utsatt for klåing! Ellers blir vi ikke kvitt søppelet... (for å være helt ærlig, så hadde jeg personlig ikke sagt noe på om dere hadde tatt et godt tak i ballene på kreket, boret noen lange, skarpe negler inn og vridd hardt rundt, men som ansatt på et utested kan jeg ikke oppfordre til vold, selv om det går ut over noen som ikke fortjener å beholde forplantningsevnen).

Jeg ble rasende igjen

Men det som kanskje provoserte meg mest med den siste hendelsen var at jeg kjente de aller fleste gjestene som var til stede. Da kvelden var over, og bandet pakket sammen utstyret sitt for å laste det inn i bilen, kom den jenta – kjæresten til et av bandmedlemmene – som til slutt hadde gitt denne fyren en rett høyre, bort til meg. Og sa unnskyld til meg for at hun slo.

Teksten er et utdrag fra denne boka, om utelivet sett fra baksiden av bardisken.
Teksten er et utdrag fra denne boka, om utelivet sett fra baksiden av bardisken.

Da kom mitt andre lille raseriutbrudd den kvelden, og hun fikk klar beskjed om at hun aldri skulle si unnskyld for at hun setter grenser for hva andre får lov til å gjøre med hennes kropp. For hun hadde ingenting å unnskylde for. Han hadde tatt seg til rette. Ikke en, men flere ganger. Han hadde fått klar beskjed. Ikke en, men flere ganger. Jeg støttet henne i slaget, men sa at jeg skulle ønske noen hadde sagt ifra lenge før.

I dag opplever jeg faktisk at folk sier ifra i større grad. Dessverre ikke nok, men likevel... Så om jeg skal innta et fatalistisk syn på det hele, så var det kanskje derfor dette skjedde – for at jeg skulle bli så irritert at jeg skrev en tekst som gjør at noen blir litt flinkere til å si ifra.

Teksten er et utdrag fra boka Halve livet bak baren av Henrik Manfredo. For mer informasjon om boka, se her.

Powered by Labrador CMS