Endelig går trikkene gjennom sentrum igjen. Foto: Bonanza Grim Evensen / Ruter
Endelig går trikkene gjennom sentrum igjen. Foto: Bonanza Grim Evensen / Ruter

Trikk 11, 17 og 18 tilbake via Stortorvet. Erstatningsbussen 17B legges ned

Etter sju måneder med byggearbeider på sporet blir det fra søndag 11. mars igjen trikkedrift på strekningen Holbergs plass–Stortorvet–Jernbanetorget.

Publisert Sist oppdatert

Siden 14. august i fjor har det vært anleggsarbeider i Tullins gate og videre over Tullinløkka, samt i området Grensen og Kirkeristen. Nytt nå er at trikk 11, 17 og 18 er tilbake og kjører fra Holbergs plass via midlertidig spor i Kristian IVs gate til Stortorvet og videre til Jernbanetorget. Erstatningstilbudet buss 17B legges ned.

Ivrige trikkeførere

– Vi gleder oss stort til at trikken igjen kan kjøre fra Holbergs plass, via Tullinløkka og til Jernbanetorget. Våre trikkeførere er ivrige etter å ta det midlertidige sporet i bruk, sier administrerende direktør Birte Sjule, i Sporveien Trikken.

Arbeidene i Grensen og Kirkeristen ble avsluttet i februar i år, mens arbeidene i Tinghuset-Tullins gate-prosjektet vil pågå frem til endelig ferdigstilling av prosjektet er planlagt i 2020. Det midlertidige trikkesporet går fra Tullinløkka og inn i Kristian IVs gate og skal brukes frem til det permanente trikkesporet i Kristian Augusts gate står ferdig.

Vært en tid med prøvelser

Åpningen av det midlertidige trikkesporet markerer en viktig milepæl i prosjektet Tinghuset-Tullins gate. Dette er et av de store infrastrukturprosjektene i Trikkeprogrammet og omfatter oppgradering av strekningen fra Holbergs plass og Tullins gate, via Tullinløkka og videre frem til Tinghuset og Professor Aschehougs plass.

Både gatemiljøet og trikkeskinnene blir oppgradert, i tillegg skal det skiftes vann- og avløpsrør flere meter under bakken før nye trikker blir levert fra 2020 og utover.

– Med åpningen av trikk på midlertidig spor legger vi bak oss en periode med ekstra prøvelser for trikkedriften. Strekningen fra Jernbanetorget over Grensen, Tullinløkka og videre til blant annet storbyuniversitetet OsloMet og Rikshospitalet, er en av landets mest trafikkerte kollektivstrekninger. Jeg er derfor kjempeglad for at trikken er tilbake, til glede for alle som reiser i dette området, sier Birte Sjule i Sporveien Trikken.