Christian Calico og Erik Bergersen fra Oslo. Foto: Tarjei Kidd Olsen
Christian Calico og Erik Bergersen fra Oslo. Foto: Tarjei Kidd Olsen

Minst 700 motorsyklister protesterte mot fjerningen av parkeringsplasser innenfor ring 1

Publisert

Fra 700 til over 1500 MC-entusiaster møtte opp foran Rådhuset i går for å protestere mot byrådets planer om å fjerne parkeringsplasser innenfor ring 1 i Oslo sentrum.

— Dette blir helt feil. Vi får ikke parkere motorsyklene noe sted. De ødelegger en tradisjon som har eksistert i mange tiår, sier MC-entusiast Erik Bergersen fra Oslo til VårtOslo.

Han og jobbkameraten Christian Calico har møtt opp sammen med minst 700 andre motorsyklister - arrangøren telte over 1500 på et tidspunkt - på Fridtjof Nansens plass foran Rådhuset, for å protestere mot planene om å fjerne 110 MC-parkeringsplasser innenfor ring 1 allerede fra første juni.

I tillegg blir det forbudt å stå på Karl Johan og i Roald Amundsens gate mellom Nationaltheatret og Spikersuppa. Det betyr slutten på en 70 år lang tradisjon med motorsyklister i Oslo sentrum, ifølge arrangørene av protesten. Mange kjører inn til sentrum hver eneste onsdag.

— Som du ser her i dag er det faktisk ikke bare bøller som kjører motorsykkel, det er også familiefedre som møtes for å oppleve litt frihet. Det er alle typer samfunnslag som treffes for en felles interesse, sier Bergersen, som fikk seg moped som 15-åring, motorsykkel som 18-åring, og har kjørt i 32 år.

Bestemor på motorsykkel

Det er heller ikke bare menn som kjører motorsykkel. Kari Lund fra Rælingen har med seg sin eldste sønn, eldste barnebarn, mannen Odd-Arne og hund og MC-entusiast Alvin (7 hundeår). Hun er også opptatt av å understreke at bildet som en del folk har av motorsyklister, ikke stemmer for dem.

Ekteparet Kari Lund og Odd-Arne. MC-hund Alvin er i den lille sekken foran. Alvin pleier å nyte utsikten og vind i pelsen fra en åpning foran på sekken. Foto: Tarjei Kidd Olsen
Ekteparet Kari Lund og Odd-Arne. MC-hund Alvin er i den lille sekken foran. Alvin pleier å nyte utsikten og vind i pelsen fra en åpning foran på sekken. Foto: Tarjei Kidd Olsen

— Jeg er 64 år gammel, og har med andre ord vært med på dette i noen år. De aller fleste her er voksne mennesker. Dette er ikke et tøft miljø med bøller, det er bare en gjeng med foreldre og besteforeldre som har motorsykkel som aktivitet. Og en annen ting. Vi drikker ikke alkohol! Så vi er ikke de som kommer hit for å lage bråk.

Hun legger til at svært mange av motorsyklistene finner seg en restaurant hver uke, og legger igjen store pengesummer som kommer næringslivet i sentrum til gode.

— Et amerikansk turistfølge jeg møtte og holdt kontakten med, fortalte meg at opplevelsen av MC-folket i sentrum var så spesiell at de anbefalte venner hjemme i USA om å få det med seg. Dette fenomenet er en del av Oslos bybilde og bør få lov til å bestå. Jeg synes forslaget er lite gjennomtenkt.

Kari og Odd-Arnes MC-hund Alvin (7). Foto: Tarjei Kidd Olsen
Kari og Odd-Arnes MC-hund Alvin (7). Foto: Tarjei Kidd Olsen

Høyres Eirik Lae: — Et stort feilgrep

Eirik Lae Solberg er Høyres gruppeleder i bystyret og leder Samferdsel- og miljøkomiteen. Han møtte opp på Fridtjof Nansens plass for å vise sin støtte og holde tale til MC-folket.

— Mitt budskap er at det er et stort feilgrep å stenge byen, som er det de rødgrønne gjør nå. Ja, det er viktig å tenke på parkering og miljøet. Men det er forskjell på å barbere seg og å skjære av seg haken, sier Solberg til VårtOslo.

Eirik Lae Solberg på MC-mønstringen foran Rådhuset i går. Foto: Tarjei Kidd Olsen
Eirik Lae Solberg på MC-mønstringen foran Rådhuset i går. Foto: Tarjei Kidd Olsen

—  Se på alle som har møtt opp i dag. Det er åpenbart at dette her betyr mye for folk både i og utenfor Oslo. Oslo er også landets hovedstad. Jeg mener at byens rolle burde være å ønske alle velkommen. Parkeringsforbudet er å stenge ute MC-folk og andre som bidrar til å skape liv i byen. Denne mønstringen kan bli den siste som får lov til å komme hit.

Politikeren lover å kjempe for motorsyklistenes rett til å parkere i sentrum.

— Jeg vil kjempe mot de nye reglene, men vil nok tape fordi vi ikke har flertall i bystyret. Men jeg vil kjempe for flertall til neste valg slik at vi får flertall til å reversere de nye parkeringsreglene.

 

Flere bilder fra MC-protesten foran Rådhuset. Foto: Tarjei Kidd Olsen

Powered by Labrador CMS