Medgründer i Lime, Toby Sun. Foto: Lime
Medgründer i Lime, Toby Sun. Foto: Lime

I dag lanserte verdens største utleier av elsparkesykler utleie i Oslo

I dag lanserte nok et firma utleie av elsparkesykler i Oslo. Lime, som er verdens største utleier av nettopp elsparkesykler, tilbyr brukerne de første tre turene gratis. – Sikkerhet er Limes viktigste prioritet, sier medgründer Toby Sun.

Publisert

– Oslo har vist andre byer hvordan et bilfritt sentrum gir mindre forurensing og et bedre bymiljø. Det er utrolig gøy å endelig kunne lansere vår delingsplattform for mikrotransport i en så fremtidsrettet og bærekraftig by som Oslo, sier Toby Sun, en av grunnleggere i Lime.

Lime er på kort tid blitt verdens største plattform for sparkesykkeldeling. Siden første lansering i 2017 har selskapet fått over 10 millioner brukere. Selv melder de at de allerede er aktive i over 40 europeiske byer.

– Sikkerhet er Limes viktigste prioritet

For mange er elsparkesykler en morsom og lettvint måte å komme seg rundt i byen på. Men det har vist seg utfordrende å innlemme sparkesyklene i trafikken.

Som verdens største selskap for mikrotransport ønsker imidlertid Lime å bidra til å redusere farlig kjøring og uforsvarlig atferd, lover firmaet i en pressemelding.

– Sikkerhet er Limes viktigste prioritet. Vi vil bidra til økt bevissthet rundt trygg bruk og riktig parkering av el-sparkesykler. Vi har gjennomført egne arrangementer i flere byer der vi deler ut gratis hjelmer og lærer opp brukerne i trygg kjøring, sier Sun.

En av Limes elsparkesykler, her parket foran Basarhallene i Oslo sentrum. Foto: Lime
En av Limes elsparkesykler, her parket foran Basarhallene i Oslo sentrum. Foto: Lime

Etter over 100 lanseringer rundt om i verdens byer har Lime opparbeidet seg mye erfaring med sikker kjøring. Selskapet har også opprettet et eget sikkerhetsteam for å fremme ansvarlig kjøring og bidra til å løse sikkerhetsutfordringer.

Ønsker regulering velkommen

El-sparkesykler er definert som sykler i Norge. Det gjør det vanskelig for lokale myndigheter å regulere markedsutviklingen. Lime ønsker strengere regulering velkommen.

– Vi støtter all regulering som gjør det tryggere å kjøre elsparkesykkel. Vi deler mange av de samme målene som lokale myndigheter og har mye erfaring som vi tror vil være nyttig for norske politikere, sier Sun.

I Stockholm har myndigheter og bransjeaktører samarbeidet om å utvikle retningslinjer for trygg bruk og riktig parkering. Lime ønsker å samarbeide med norske myndigheter for å få bukt med problemene.

– Vi ønsker å bidra til å videreutvikle Oslos bilfrie sentrum. Bransjen og myndighetene må samarbeide om å bygge en kultur for smart mikrotransport som er trygg både for kjørere av elsparkesykler og andre trafikanter, sier Sun.

Slik fungerer Lime – de første tre turene i Oslo er gratis

For å bruke Lime må du laste ned Lime-appen, lokalisere en el-sparkesykkel på kartet og låse den opp ved å scanne QR-koden eller skrive inn sykkelkoden i appen. Når du er fremme følger du instruksjonene i appen for hvordan du avslutter turen, og parkerer på en forsvarlig måte.

Lime har laget et spesialtilbud for Oslos innbyggere. Med promokoden OSLOGREEN får du de tre første turene gratis. Du benytter deg av tilbudet ved å gå til Wallet i app-menyen i venstre hjørne. Skriv inn promokoden OSLOGREEN og nyt de tre første turene gratis i opptil 10 minutter, til og med 30. juli. Du kan bare bruke koden én gang.

En tur med Lime koster 10 kroner for å låse opp og deretter 3 kroner minuttet for å kjøre.

Limes lokale team vil stå for vedlikehold, opplading og distribusjon av el-sparkesyklene i byen. El-sparkesyklene vil være tilgjengelig i Oslo sentrum. Se kart under.

Sikkerhet øverst på Limes agenda

Limes el-sparkesykler er trygge og enkle å bruke. Gjennom kampanjen #FirstRideFestival oppfordrer Lime alle som kjører el-sparkesykler til å forplikte seg til å kjøre forsiktig og bidra til at gatene er trygge for alle. Her er Limes retningslinjer:

  • Kjør ansvarlig til enhver tid
  • Bruk hjelm når du kjører
  • Overhold trafikkregler og fartsgrenser
  • Kjør kun innenfor bestemte områder, som på veier og sykkelveier
  • Parker vekk fra fortau, serviceramper og holdeplasser
  • Pass på biler, fotgjengere og andre som kjører el-sparkesykler
Powered by Labrador CMS