DEBATT

– Det er bare graffitien som mangler for at forfallet skal være komplett, mener Cecilie Lyngby.

– Fra de rustne jernkassene i Nedre Slottsgate velter et villniss av ugress. Dette er vanskjøtsel av kommunale midler

Nedre Slottsgate, som har kostet millioner av kroner, skulle være symbolet på byrådets plan for et «yrende byliv». Mer feilslått og skammelig satsing skal vi måtte lete lenge etter.

Publisert

Før kunne folk parkere i Nedre Slottsgate for å gå på handletur i Karl Johan. Det bidro til liv i sentrum og omsetning i butikkene.

Den tiden er forbi. Nå ligger «Bilfritt byliv»-gaten der øde og forlatt. Som en slags ørken. Knapt ett menneske å se. Ikke mange sykler heller.

Nedre Slottsgate er ikke noe hyggelig lenger, mener Cecilie Lyngby.

Villniss av ugress

Det som derimot er å se, er et villniss av ugress som velter ut av de rustne jernkassene de vokser i. Her finnes høymol, brennesler og mange andre vekster som både hageeiere og bønder vil anse som plagsomme. Ugress rett og slett.

Hadde enda ugresset eller kassene det vokser i vært pent å se på. Hadde det vært det minste snev av estetikk, så kunne det kanskje vært mulig å tenke at tanken bak er god. Men det er det ikke. Dette er bent frem stygt. Skjemmende. Og fullstendig unyttig.

Klikk på pilene øverst på siden av bildene for å se alle fotoene.

Foto: Cecilie Lyngby
Foto: Cecilie Lyngby
Foto: Cecilie Lyngby
Foto: Cecilie Lyngby

Stupid pengesløsing

Her er vedlikehold og stell helt fraværende. Det er forfall. Jernkassene er rustne og skjemmende. Det er bare graffitien som mangler for at forfallet skal være komplett.

Er det slik MDG, Ap og SV vil ha byen bilfri. Er det slik byen vår skal være? Å daglig være vitne til en total stupid pengesløsing, mens andre viktige samfunnsområder sliter seg gjennom budsjettåret og hindrer at tjenester blir tilbudt, er grusomt. Dette er vanskjøtsel av kommunale midler. Jeg orker snart ikke mer.

VårtOslo har spurt bymiljøetaten om hvorfor bedene ikke er bedre vedlikeholdt. Og hva som skjer med dem nå. Svaret vi fikk er følgende:

– Dette er ikke bed for blomster, men engkasser. Disse kassene er plantet med furu og eng som vokser over sommeren for så å bli slått i midten av september, skriver pressevakt Line Holand til oss.

Powered by Labrador CMS