– Vi hadde jo håpet på en annen respons. Men jeg oppfatter at de ikke er helt endelig i tilbakemeldingen, sier miljøbyråd Sirin Hellvin Stav.
– Vi hadde jo håpet på en annen respons. Men jeg oppfatter at de ikke er helt endelig i tilbakemeldingen, sier miljøbyråd Sirin Hellvin Stav.

Statens vegvesen vil ikke forby fossilbiler i Oslo

Oslos byråd vil forby fossilbiler i deler av byen. Nå møter de utfordringer. Vegvesenet vil heller tillate fossilbilene, men mot betaling.

Publisert

I juni ba byrådet Statens vegvesen se på hvordan dette kan løses, skriver Aftenposten.

Forbudet skal skje ved såkalte nullutslippssoner. Da forbys biler som går på diesel og bensin. Elektrisitet, hydrogen og biogass blir tillatt. Dette har stor klimaeffekt, mener byrådet.

Et slikt forbud krever endring av dagens lovverk. Det må trolig vedtas av Stortinget, mener Statens vegvesen.

Krever ny lov

Oslos rødgrønne byråd med Ap, SV og MDG vil innføre nullutslippssoner allerede fra 2022 eller 2023. Også Bergen vil innføre nullutslippssone.

I notat fra Vegvesenet fremkommer det at dagens lovverk ikke tillater en nullutslippssone med automatisk kontroll av bilene. Skal det innføres, må det trolig vedtas ny lov i Stortinget.

Vegvesenet anbefaler en betalingssone. Da kan de med fossilbil betale for å kjøre inn i sonen.

Aksepterer ikke nei

Byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Sirin Hellvin Stav (MDG), håper å finne en løsning, tross innsigelsene.

– Vi hadde jo håpet på en annen respons. Men jeg oppfatter at de ikke er helt endelig i tilbakemeldingen. Vi vil gjerne sette oss ned med både Vegvesenet og den nye samferdselsministeren og se hva som kan være mulig å få til, sier Stav

Powered by Labrador CMS