Fra åpningsfesten av Økern Portal, med byrådsleder Raymond Johansen og styreleder i Oslo Pensjonsforsikring, Jørund Vandvik.

Gigantiske Økern Portal nå åpen. Med Nord-Europas største spiselige takhage

Her kommer Nord-Europas største spiselige takhage, ni spisesteder og kaffebarer og treningssenter. Rundt 3 000 mennesker vil arbeide i Økern Portal.

Publisert

Åpningen av Økern Portal ble torsdag markert med en nabolagsfest med musikk, taler, konkurranser og aktiviteter.

– Det er fantastisk at vi nå kan åpne Økern Portal, sier forvaltningsdirektør Richard Groven i Oslo Pensjonsforsikring, som eier Økern Portal.

Groven forklarer at visjonen har vært å skape et bærekraftig fellesskap for næring og nærmiljø. Byrådsleder Raymond Johansen holdt tale under åpningen.

Dronefoto over det enorme bygget.

– Økern er et viktig satsingsområde for byrådet, og Økern Portal kommer til å spille en viktig rolle i hjertet av byområdet som utvikles her, sa byrådslederen under sin tale.

Nord-Europas største spiselige tak

Spisestedene i Økern Portal vil bruke frukt, urter og grønnsaker som dyrkes frem på taket av bygget, som nå har åpnet for alle.

– Vi håper takhagen vil bli en ny destinasjon i Oslo. Her finner man tusenvis av spiselige vekster, bikuber, sitteplasser, løpebane og treningsfasiliteter. Det dyrkes på om lag 5 000 kvadratmeter, forklarer Groven i en pressemelding.

Treningsapparater på toppen av Økern Portal.

Takhagen skal også bli en arena for læring.

– Vi har et eget samdyrkelag som består av mennesker i lokalmiljøet. De dyrker og lærer om urbant landbruk sammen med vår bybonde Liv Opsahl i sommerhalvåret. I tillegg inviteres barnehager og skoler opp til taket.

Fra åpningsfesten av Økern Portal.

Spisesteder, hotell og kontorer

Mat- og drikketilbudet er samlet i Paviljongen, som omkranses av grøntarealer og moderne kontorlokaler.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra de som arbeider i bygget om at det føles som de er ute på byen i lunsjpausen. Det er helt klart en annen atmosfære her enn i en tradisjonell kantine, smiler Groven, og legger til at mat- og drikketilbudet er åpent for alle, både til lunsj og sene middager, også i helger.

Forvaltningsdirektør i Oslo Pensjonsforsikring, Richard Groven, gleder seg over åpningen.

Vegg i vegg med Økern Portal åpner Norges første Radisson RED hotell sommeren 2022. Hotellet vil ha en egen skybar med panoramautsikt over hele Oslo, over 200 rom og konferansefasiliteter.

Med hotellet måler Økern Portal 80 000 kvadratmeter, og er dermed blant Norges største byggeprosjekter. Økern Portal huser Telia, Phonero, Digitaliseringsdirektoratet, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring, Arribatec, Fiskars, kontorhotellet Tribe, Studio Jobbsprek, vEX frisør og Thrana Klinikken.

Powered by Labrador CMS