Fra Strømsveien, i forbindelse med at Viktor ble påkjørt. Foto: Christer Baardsen, TV2
Fra Strømsveien, i forbindelse med at Viktor ble påkjørt. Foto: Christer Baardsen, TV2

– I mars skjedde det som ikke skal skje, en femåring ble påkjørt her i Strømsveien. Ikke hvilken som helst femåring, denne gangen var det MIN femåring

Denne gangen gikk det heldigvis bra, selv om gutten min ble kastet fire-fem meter gjennom luften. Den følelsen jeg kjente på da jeg fikk vite hva som hadde skjedd, uten å vite hvor alvorlig det var, den unner jeg ingen.

Publisert

Bare et par uker senere holdt jeg og alle tre guttene mine på å bli kjørt ned av en taxi. En taxi som utålmodig kjørte forbi bussen som stoppet for oss da vi skulle gå over fotgjengerfeltet, i det samme krysset hvor gutten min ble påkjørt. Jeg så heldigvis taxien som kom forbi bussen i alt for høy fart, men det gjorde ikke guttene mine, og taxisjåføren så i alle fall ikke oss.

Dette er bare et par av episodene som har skjedd i Strømsveien på Vålerenga den siste tiden. Dessverre er det slik at farlige forbikjøringer og andre hendelser skjer hver eneste dag, flere ganger om dagen. Hver dag følger vi ungene våre over Strømsveien for å få de trygt til barnehagen, skolen eller fritidsaktiviteter. Og hver dag krysser ungene våre Strømsveien alene.

Går med hjertet i halsen hver dag

Samtidig kjører omtrent 70 busser denne veien, hver eneste dag, hver eneste time. Hver eneste dag er det en utålmodig sjel som ligger bak bussen og ikke har tid til å vente, og som kjører forbi bussen når den står på holdeplassen.

Og hver eneste dag går foreldre med hjertet i halsen og håper det går bra med ungene i dag også. For det er nesten ingen busser, nesten ingen lastebiler, nesten ingen biler som respekterer fartsgrensen. Og det er nesten ingen av de utålmodige som har full oversikt om det kommer noen i fotgjengerfeltet når de skal forbi.

Nok er nok, nå er vi lei av at politikere prater og kommer med lovnader som ikke blir holdt. Eller kommer med unnskyldninger for at de ikke kan gjøre noe.

Viktor, i midten, ble påkjørt i mars. Ulrik til venstre, Viljar til høyre og mor Camilla bak. Foto: Privat
Viktor, i midten, ble påkjørt i mars. Ulrik til venstre, Viljar til høyre og mor Camilla bak. Foto: Privat

Unnskyldning på unnskyldning

Foreldrearbeidsutvalget ved Vålerenga skole har jobbet for å få bedret trafikksikkerheten i Strømsveien lenge. De har hatt politiet på befaring, som har konkludert med at det er for farlig å ha skolepatrulje i dette krysset. Men, likevel, her skal ungene våre krysse, hver eneste dag.

Vålerenga vel og mange andre ressurser på Vålerenga har sendt brev til politikerne og bedt om at noe gjøres. Vi har fått flere dårlige unnskyldninger. Flere fartsdumper kan være til ulempe for bussjåførene, eller utrykningskjøretøy. Skilting eller lyssignal er ikke noe vits, for det er ingen som overholder disse likevel. Dette er politikernes svar på alle forslagene vi har kommet med.

Det eneste politikerne har møtt oss med er redusert fartsgrense fra 40 km/t til 30 km/t, hvilket ingen respekterer og ingen følger opp. De har også lovet oss et opphøyet gangfelt i et par år, men dette har vi fortsatt ikke sett noe til.

Vi gjennomfører storaksjon i Strømsveien

Vi på Vålerenga har nå mistet vår tålmodighet. Vi har ingen barn å miste, og derfor ikke mer tid å miste, og vi vil at noe skal skje nå! Vi inviterer derfor byrådspolitikerne for Miljø og Samferdsel, bymiljøetaten, bydelsutvalget, Statens Vegvesen, Ruter, politiet og andre interessenter til å stille opp på storaksjonen i Strømsveien 25. april.

Vi vil da ha en markering for å vise hvor mange som bor langs og bruker Strømsveien hver eneste dag.

Powered by Labrador CMS