Marius Borg Høiby avbildet ved en tidligere anledning.
Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Marius Borg Høiby etterforskes for nye brudd på besøksforbudet mot ekskjæresten
Oslo-politiet etterforsker Marius Borg Høiby for nye brudd på besøksforbud mot ekskjæresten.
– Det er snakk om flere hendelser. Jeg vil ikke si så mye om dette, men kan opplyse at det har vært et nytt avhør av min klient som er fornærmet i saken. Det har vært et avhør om nye hendelser som er oppstått, og som etterforskes som et mulig brudd på besøksforbudet, sier bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen til NTB tirsdag, etter at hun bekreftet det samme overfor Aftenposten tidligere på dagen.
– Vi har per nå ikke bekreftet brudd, men vi vurderer informasjonen vi får, opplyser pressesjef i Oslo politidistrikt, Unni Grøndal, til mediebyrået.
Høiby er ilagt besøksforbud av politiet fram til mars 2025. Det betyr at han ikke kan kontakte ekskjæresten, verken fysisk eller digitalt.
Kronprinsessens eldste sønn er siktet for kroppskrenkelse, skadeverk og trusler etter en voldshendelse mot ekskjæresten i en leilighet på Frogner natt til 4. august.
I tillegg etterforskes han av Oslo politidistrikt for mishandling i nære relasjoner mot to andre tidligere samboere, Juliane Snekkestad og Nora Haukland.
En måned etter voldshendelsen i Frogner-leiligheten, ble Høiby ilagt besøksforbud mot kvinnen.
Vil betale for skader i Frogner-leilighet
27-åringen, som har innrømmet voldsbruk og rusbruk i tilknytning til voldshendelsen, ble pågrepet av politiet på en hytte på Skeikampen fredag den 13. september grunnet mistanke om at han hadde brutt besøksforbudet ved å ringe kvinnen fra skjult nummer, men ble løslatt dagen etter.
Hans forsvarer Øyvind Bratlien har tidligere sagt til Aftenposten at dokumentasjon for skadene i Frogner-leiligheten er mottatt og gjennomgått, og at Høiby vil betale for skadene i leiligheten på Frogner der en av de fornærmede kvinnene bor.
Forsvarer ut mot bistandsadvokat
Om at kvinnens bistandsadvokat nå har bekreftet at politiet etterforsker nye brudd på besøksforbudet, sier Bratlien følgende til samme avis:
– Bistandsadvokatene har tatt en større og større plass i straffesakene. Deres rolle er egentlig snever og perifer. Generelt tror jeg det er fornuftig om bistandsadvokatene viser sterk tilbakeholdenhet i sin omgang med media, særlig i en tidlig fase. I verste fall bidrar de til massiv forhåndsdømming og uriktig resultat.
Mette Yvonne Larsen vil av hensyn til klienten være tilbakeholden med å kommentere utviklingen i saken, men avviser at det var den fornærmede selv som anmeldte de nye forholdene politiet nå etterforsker.
– Hun er ikke så glad i all oppmerksomheten rundt saken og synes det er belastende at etterforskningen trekker sånn ut i tid, sier Larsen til NTB.