Fra 30. januar neste år stiger prisene med ulik grad for alle Ruters billettyper.
Fra 30. januar neste år stiger prisene med ulik grad for alle Ruters billettyper.

Fra 30. januar øker billettprisene på trikk, buss og bane med 1 krone for enkeltbillett, 19 kroner for månedskort

Ruter justerer opp prisene på bakgrunn av prisøkningen på tjenester ellers i samfunnet. Billettinntektene bidrar til å finansiere kollektivtilbudet.

Publisert

Ruter gjennomfører den årlige prisøkningen i januar for å dekke inn de kostnadene kollektivtrafikken får som et resultat av prisøkningen på tjenester i samfunnet for øvrig.

Prisene økes noe for alle billettyper, og samlet utgjør dette 2,5 prosent av Ruters totale billettinntekter.

Les også: Byråd Gamal sa nei til å finansiere kunstisbane på Nordre Åsen. Oppfordret i stedet Skeid til å finne privat finansiering

Fremoverrettet fokus

Dette tilsvarer indeks for kommunal deflator som settes i statsbudsjettet. Billettinntektene går i sin helhet tilbake til kollektivtilbudet i Oslo og Akershus.

– 2021 har vært enda et spesielt år for kollektivtrafikken. Vi retter en takk til kundene våre og til alle ansatte hos operatører og samarbeidspartnere som har stått på i nok et krevende år. Etterhvert må vi se fremover mot hva som blir ny normal og hvordan kollektivtrafikken skal spille en viktig rolle både for samfunnet og den enkelte innbygger, sier administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen.

Oversikt over de kommende prisene.
Oversikt over de kommende prisene.
Powered by Labrador CMS