I pressemeldingen fra Ruter heter det at Sigurd Gryttens plutselige og brå avgang som styreleder skjer etter "en helhetsvurdering".

Ruter-styreleder Sigurd Grytten går på dagen. Ny nestleder er investor og MDG-medlem Jens Ulltveit-Moe

Ruters styreleder Sigurd Grytten går av på dagen og erstattes av nestleder Kristin Bjella. — Jeg vil takke eiere og administrasjonen i Ruter for et godt samarbeid, sier Grytten i en pressemelding.

Publisert

I pressemeldingen fra Ruter heter det at Sigurd Gryttens plutselige og brå avgang som styreleder skjer etter "en helhetsvurdering".

Utover det er det ingen forklaring på hvorfor Ruters styreleder de siste fem årene går av uten at det har kommet noe forvarsel eller er generalsforsamling i selskapet eid av de to fylkene Oslo og Viken.

Flere kontroversielle utspill som styreleder

— Jeg ser tilbake på min femårsperiode som styreleder med stor glede, sier Grytten i en knapp kommentar i pressemeldingen.

Da VårtOslo i 2021 avslørte at Ruter, med styreleder Sigurd Grytten i spissen, planla store kollektivkutt etter koronapandemien, ble det møtt med kraftige reaksjoner og vantro fra ansatte og tillitsvalgte i Sporveien.

Ny nestleder i Ruter-styret: Investor og næringslivsmann Jens Ulltveit-Moe er også MDG-medlem. Her fotografert på partiets valgvake i 2021.

Grytten skapte også storm da han og Ruter-direktør Bernt Reitan Jenssen i et brev til byrådsleder Raymond Johansen (Ap) skisserte å ha selvkjørende busser i tunnel i stedet for å fullføre utbygging av Fornebubanen.

— Forslaget hører hjemme i et Donald-blad

— Dette forslaget hører hjemme i ett Donald-blad, sa lederen av Oslo Sporveiers Arbeiderforening, Ola Floberg, til VårtOslo.

Inntil videre er det nestleder i Ruter-styret, Kristin Bjella, som konstitueres i ledervervet. Inn som konstituert nestleder kommer investoren, næringslivstoppen og MDG-medlemmet Jens Ulltveit-Moe.

Bjella er advokat og partner i advokatfirmaet Hjort. Hun har tidligere arbeidserfaring fra Justisdepartementets lovavdeling, domstolen, Haavind AS, og omfattende styreerfaring. Bjella har vært nestleder i Ruters styre siden generalforsamlingen i april 2021.

På den samme generalforsamlingen ble Sigurd Grytten gjenvalgt som styreleder. Nå går han altså på dagen etter fem år som styreleder.

Powered by Labrador CMS