Flest reiser med buss, men t-banen vokser mest i kollektivreiser. Foto: Birgitte Haneide/Ruter

Aldri har det vært større økning i antallet kollektivreiser i Oslo

– Dette er historiske og gledelige tall. Aldri i Ruters historie har vi sett en større økning i antall kollektivreiser i Oslo.

Publisert

– Utviklingen de siste ti årene har vært fantastisk og målet vårt er at dette skal fortsette. Kollektivtrafikken står nå overfor store endringer, sier Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter, under selskapets årlige presentasjon av trafikktall for 2017.

I 2016 var første gang flere reiste med buss og bane enn med bil. I fjor vokste antallet kollektivreiser ytterligere.

Aldri vært flere kollektivreiser

I jubileumsåret viser nye tall fra Ruter en trafikkvekst på 5,9 prosent i 2017. Totalt var det 371 millioner påstigninger i Oslo og Akershus i 2017. Dette er en økning på hele 21 millioner påstigninger i forhold til året før.

Lan Marie Nguyen Berg er svært begeistret for veksten i kollektivtrafikken. Foto: MDG / Wikimedia Commons

– Dette er historiske og gledelige tall. Aldri i Ruters historie har vi sett en større økning i antall kollektivreiser i Oslo. At stadig flere reiser miljøvennlig, bidrar til en mer inkluderende by, der astmatikere og barn kan puste fritt, klimautslippene går ned, og de som virkelig trenger bilen slipper å stange i kø, sier Lan Marie Nguyen Berg, byråd for miljø og samferdsel i Oslo.

Flest reiser med buss, men t-bane vokser mest

Men jobber er likevel langt fra ferdiggjort. De neste årene vil antallet avganger øke, det vil komme flere elbusser, nye trikker vil rulle ut og utbyggingen av Fornebubanen og ny t-banetunnel starter.

Antall påstigninger per driftsart, i millioner og trafikkvekst i prosent. Grafikk: Ruter

Det er bussene som transporterer flest passasjerer, med 158 millioner påstigninger i 2017. Deretter kommer T-banen med 118 millioner påstigninger, og trikken med 51 millioner. Størst vekst i 2017 finner vi på T-banen med 10,9 prosent.

Powered by Labrador CMS