Oslo 20220421. En person er bekreftet omkommet etter en trafikkulykke i Ullevålsveien i Oslo. I følge politiet er personen truffet av en lastebilFoto: Annika Byrde / NTB

Lastebilsjåfør siktet etter dødsulykken på St. Hanshaugen

– Førerkortet er midlertidig beslaglagt. Det er fordi han er mistenkt for å ha kjørt på en syklist, sier politiadvokat Bente Vengstad.

Publisert

En kvinne i 50-årene omkom etter at hun havnet under en lastebil i en trafikkulykke på St. Hanshaugen i Oslo torsdag. Nå har politiet beslaglagt førerkortet til lastebilsjåføren, en mann i 30-40-årsalderen.

– Førerkortet er midlertidig beslaglagt. Det er fordi han er mistenkt for å ha kjørt på en syklist. Når vi beslaglegger førerkort, blir vedkommende automatisk siktet, opplyser politiadvokat Bente Vengstad i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Siktet for uaktsomhet

Syklisten havnet under lastebilen i krysset Ullevålsveien og Waldemar Thranes gate. Sju minutter etter at politiet meldte om ulykken, meldte de på Twitter at hun var omkommet.

Føreren av vogntoget er nå siktet for uaktsomhet etter veitrafikklovens paragraf 3.

– Det er omstendighetene rundt hendelsen som gjør at vi siktet vedkommende. Han er ennå ikke avhørt, forklarer Vengstad.

Powered by Labrador CMS