— Det er sterkt økende smitte i Viken, sier helseminister Bent Høie (H). Nå strammer regjeringen inn på koronatiltakene i Oslos nabokommuner.

Bent Høie pålegger Oslos nabokommuner å stenge butikker og innfører strengere tiltak i hele Viken

Oslo har under den siste koronanedstengingen ligget som en enklave mellom kommuner på alle kanter der smitteverntiltak har vært på et mye lavere nivå. Nå pålegges samtlige 51 kommuner i Viken strengere tiltak.

Publisert

Bare timer etter at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) presenterte Oslos mest inngripende koronatiltak noen sinne, fulgte regjeringen opp og påla samtlige kommuner i nabofylket Viken å stramme inn.

Det betyr at koronatiltakene i Oslos nabokommuner i større grad harmonerer med de svært strenge tiltakene i hovedstaden.

Ikke like omfattende som i Oslo

— Det er sterkt økende smitte i Viken. Kommunenes arbeid med testing og smittesporing er under stort press, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i en pressemelding.

I Oslo har alle kjøpesentre, varehus og samtlige butikker utenom dagligvare og apotek vært stengt i lengre tid. Nå stenges også skoler fra 5. trinn og opp i sju bydeler, mens ungdomstrinnet og videregående skoler stenges over hele Oslo.

I nabokommunene og Viken fylke er det ikke like omfattende smitteverntiltak, men allerede fra natt til tirsdag blir tiltaksnivå A. Det er definert som et "særlig høyt tiltaksnivå". Og blant annet påbud med hjemmekontor for dem som kan, stengte butikker og gult nivå på barnehager og skoler.

Opprettholder fritidstilbud til barn og unge

Dessuten må blant annet treningssentre, svømmehaller, biblioteker, museer og kinoer holde stengt, mens serveringssteder kun kan tilby takeaway.

Alle arrangementer utenfor hjemmet forbys med unntak av begravelser og bisettelser. Det er ikke tillatt å organisere idretts- og fritidsaktiviteter for voksne og unge.

Det gjøres unntak for utendørs idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år i grupper under ti personer, der alle er fra samme kommune. Unntaket er nytt på tiltaksnivå A.

Tiltakene varer til og med søndag 11. april.

Powered by Labrador CMS