Perioden viser OUS-innleggelser fra september 2020 til midten av mars i år. Svart graf viser koronadødsfall, blått koronainnleggelser, oransje er intensivpasienter med covid-19 og grått er koronapasienter koblet til respirator.

I går døde den 48. pasienten med korona ved OUS: - Nå går innleggelser rett til værs

Oslo har igjen satt ny smitterekord - den siste uken er det registrert 1.967 nye koronatilfeller. En økning på 47 prosent fra uken før, som også var rekordhøy. Antallet innleggelser og dødsfall ved Oslo universitetssykehus stiger i takt med den høye smitten.

Publisert

Søndag døde en ny pasient med korona ved Oslo universitetssykehus. Det er den 48. pasienten som har dødd med covid-19 ved OUS, og kom kun to dager etter det forrige koronadødsfallet ved sykehuset.

Iløpet av helgen steg også antallet innlagte koronapasienter til 41, hvorav 12 er innlagt på intensivavdeling og åtte er koblet til respirator.

— Nærmer seg den første bølgen

Ifølge assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad skyldes den kraftige smitteøkningen i stor grad skyldes mer smittsomme virus.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad på Blindern da helsetjenesten ved Studentsamskipnaden i Oslo åpnet et nytt korona-testtilbud tidligere i mars.

— Antallet innleggelser går rett til værs, og det ser ut til at den kurven vil nærme seg det vi hadde under den første bølgen for ett år siden om ikke så veldig lenge, hvis ikke smittetrenden snur veldig raskt, sier Nakstad til NRK.

Mandag var 193 pasienter innlagt med koronavirus på sykehusene i Helse sør-øst. Det er 16 flere enn dagen før.

Høyeste antall innlagte siden april

Ikke siden 7. april i fjor har det vært flere innlagte i helseregionen. Da var tallet 213.

45 av pasientene var innlagt på intensivavdelinger, hvorav 24 får respiratorbehandling, opplyser Helse sør-øst.

Antallet innlagte har doblet seg på landsbasis de siste to ukene. Søndag var det 200 personer innlagt på norske sykehus. Da var 177 av dem innlagt på sykehusene som ligger under Helse sør-øst.

Powered by Labrador CMS