I Lunden foreslår bymiljøetaten at parkeringen flyttes over til den andre siden av gaten, som har færre parkeringsplasser. Foto: 
Jan Ivar Pettersen
I Lunden foreslår bymiljøetaten at parkeringen flyttes over til den andre siden av gaten, som har færre parkeringsplasser. Foto: Jan Ivar Pettersen

– Har beboerparkeringen i bydel Bjerke gitt oss en tryggere skolevei? Nei, på ingen måte

Flertallet i Bydel Bjerke tenkte nok ikke på at reaksjonene mot de nye bommene skulle bli så sterke da de vedtok trinn 1 av beboerparkeringen før jul i fjor.

Publisert

Uansett, bommene kom først og nå er snart innføres beboerparkering også på Brobekk, Risløkka og Refstad. 3000 kroner i året vil det koste, og selv gjestene du får på besøk på julaften må betale parkeringsavgift.

Det jeg ikke var klar over, var at bymiljøetaten samtidig benytter anledningen til å fjerne parkeringsplasser med bydelens samtykke. For eksempel i Lunden så foreslår bymiljøetaten at parkeringen flyttes over til den andre siden av gaten som har færre parkeringsplasser. Så mange som 1/3-del av plassene kan bli fjernet.

Blir mer kaotisk

Samtidig blir det verre å få til god snøbrøyting til vinteren. Lykken i disse områdene blir å ha tilgang på en parkeringsplass på sin egen tomt eller fellesområde.

Ikke det at de i Lunden må kjøre så langt for å finne parkeringsplass. Nabogaten Veksthusfløtten er unntatt fra ordningen og blir nok et populært sted å parkere. Tilsvarende ser man at biler nå parkerer i Statsråd Mathiesens vei ved Linderud skole.

Der var det kaotisk tidligere ved skolestart og nå blir det verre. Før kunne to biler passere hverandre. Nå må man vente på klar bane. Kan man si at man får en tryggere skolevei med innføringen av beboerparkering? Nei, på ingen måte.

Powered by Labrador CMS