DEBATT

– En av Oslos fattigste bydeler skal altså være ekstra bidragsyter mens de rikere bydelene synes det er for skummelt å provosere sine mer velstående, sier skribenten.

– Er ikke vi verdig et bydelsutvalg som lytter, ser og bryr seg om innbyggerne de tjener?

En av fire personer i bydel Stovner får ikke pengene til å strekke til. Lokalpolitikerne på sin side vedtok en ekstra kostnad i form av beboerparkering og tok seg tidlig juleferie.

Publisert

Flertallet av politikerne i bydel Stovner har nektet å se, nektet å lytte eller de bryr seg ikke om hvordan folk har det, om deres vansker. Politikerne er mer opptatte av sine idelogier og interesser enn av folkets beste.

Folkets behov blir rett og slett ignorert, tross faktaene om bydelens utfordringer, som kom fram i budsjettet for 2023. Bydelen har flere uten arbeid og flere uføre enn gjennomsnittet i Oslo.

De fattigste skal bidra mer

At de anerkjenner problemene, men pålegger folket i samme bydel en ekstra kostnad, i form av beboerparkering, kan nesten oppfattes som at våre folkevalgte lokalpolitikere ikke er annet enn nikkedukker. Det virker som noen andre bestemmer hvilken politikk lokalpolitikerne skal føre, uavhengig av omstendighetene i deres bydel.

Er ikke vi et folk verdig et bydelsutvalg som lytter, ser og faktisk bryr seg om innbyggerne de tjener?

Bydelsutvalget i bydel Stovner har som første BU utenfor indre Oslo gått inn for beboerparkering.

Pengene fra beboerparkeringen kommer ikke engang bydelen til gode, men går til Oslo kommune.

En av Oslos fattigste bydeler skal altså være ekstra bidragsyter mens de rikere bydelene synes det er for skummelt å provosere sine mer velstående. De som har mindre penger flås for rubbel og bit, mens de som sitter på makten kan glede sine velstående venner.

En trist sannhet

Mens mange av innbyggerne kan se langt etter en god julefeiring, tok våre folkevalgte seg en tidlig juleferie uten å verdige oss et svar. Blant 33.000 innbyggere i bydelen, er det mer enn 8.250 personer som ikke får pengene til å strekke til, altså 1 av 4.

Om ikke dette gjør oss i bydelen triste, så vet ikke jeg hva som skal. For det er jo naturlig at en bryr seg aller mest om de som er en nærmest.

En skulle tro at man ikke glemmer hvor man kommer fra. Er ikke denne gruppen fra samme bydel som oss? Enten julen blir god eller ikke, julen skal faktisk feires i hele bydelen.

Powered by Labrador CMS