— At Oslo-politiet vurderer å etterforske hets mot min kollega gjennom snart seks år, Lan Marie Berg, er bra, sier Raymond Johansen.

Raymond Johansen om netthets mot Lan Marie Berg: - Hva noen tillater seg å poste er avskyelig

— Det blir jo bare verre. Snakker du om klima, er ung kvinne, ikke ser "etnisk norsk" ut og i tillegg kommer fra Oslo, er det tydeligvis tillatt å gå bananas i sosiale medier, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Han mener det er bra politiet vurderer etterforskning av netthets mot Lan Marie Berg.

Publisert

Uttalelsen fra Raymond Johansen står på byrådslederens egen Facebook-side, og kommer etter at det 2. pinsedag ble kjent at politiet vurderer å etterforske alvorlig netthets mot Oslos miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG).

— Takk til Tina Bru som sier ifra. At Oslo-politiet vurderer å etterforske hets mot min kollega gjennom snart seks år, Lan Marie Berg, er bra, skriver Johansen.

— En fare for demokratiet

Høyre-statsråd Tina Bru reagerte på netthetsen mot Berg etter å ha lest en Facebook-post fra Filter-redaktør Harald S. Klungtveit. Der viser han en rekke eksempler på grovt sjikanerende og rasistisk hets av MDGs miljø- og samferdselsbyråd i Oslo.

— Etter så mange år med mye aggresjon og trusler på nett, så er det nesten umulig for oss for enkeltpersoner få å anmeldt det og kartlagt det, sier Lan Marie Berg.

— Lan Marie er en hardtarbeidende småbarnsmor som står opp for sine meninger. Det å være uenig i meninger og standpunkter er selvsagt greit, men hva noen tillater seg å poste er avskyelig. Slutt med det. Det er en fare for demokratiet, mange vil ikke våge å være med i politikken når dette er konsekvensen, sier Raymond Johansen.

Oslo politidistrikt har opprettet kontakt med Berg og informert om at de har startet undersøkelser, opplyser politimester Beate Gangås i en pressemelding mandag.

— Som en tung bør lettet fra våre skuldre

Politiet mener trusselutøvere må ta ansvar for og konsekvensen av sine ytringer.

— Både avdekking og straffeforfølgning kan være virkningsfullt, men også tiltak som at politiets nettpatrulje patruljerer i kommentarfeltene på nett kan ha god forebyggende effekt. Trusler og hatefulle ytringer mot politikere og folkevalgte utgjør en alvorlig trussel mot vårt demokrati, sier Gangås.

Lan Marie Berg selv sier hun ble glad da hun ble informert av politiet vedrørende deres undersøkelser.

— Det føles som en tung bør er lettet fra våre skuldre, sier Berg til NRK.

— Etter så mange år med mye aggresjon og trusler på nett, så er det nesten umulig for oss for enkeltpersoner få å anmeldt det og kartlagt det, sier MDG-politikeren.

Powered by Labrador CMS