Vålerenga-keeper Tobias Breivold stngte buret i stoopkampen mot Stjerne lørdag ettermiddag.

"Tuben" holdt nullen igjen da Vålerenga slo Stjernen: - Får god hjelp av spillerne foran meg

For andre kamp på rad holdt Tobias "Tuben" Breivold nullen. Denne gangen var det Stjernen som ikke fikk en eneste puck forbi Vålerenga-keeperen. — Vi har blitt mye bedre defensivt, sier Breivold beskjedent.

Siden Espen "Shampo" Knutsen tok over som hovedtrener på Jordal Amfi har ikke Vålerenga tapt en eneste kamp. Lørdagens oppgjør mot Stjernen ble nok en seier for den tidligere NHL-proffen og spillerne hans.

— Kjempedeilig og ikke minst viktig å vinne en kamp som denne, sier Vålerenga-keeper og banens klart bestemann, Tobias Breivold, til VårtOslo etter kampen.

Roser egne forsvarsspillere

Breivold, eller "Tuben" blant lagkamerater og tilhengere, holdt nullen for andre kamp på rad, etter å ha fått tillit på bekostning av førstekeeper Steffen Søberg i kampene mot Grüner og Stjernen.

Selv er Breivold strålende fornøyd med å ha stengt buret for andre kamp på rad, men han roser medspillerne.

— Det veldig deilig å holde nullen. Men nå har jeg også veldig god hjelp av spillerne foran meg, sier keepertalentet.

Han mener Shampos tilbakekomst i sjefsstolen har vært med på å forbedre lagets defensive arbeid betraktelig.

Espen Shampo Knutsen har fortsatt til gode å tape en hockeymatch siden han kom tilbake som Vålerenga-trener i november.

— For tre kamper siden hadde vi et møte for å se på hva vi kunne forbedre defensivt. Det er det ingen tvil om at har gitt resultater. Vi er mye bedre til å forsvare oss nå enn for bare noen kamper siden, mener Breivold.

Stresser ikke med å finne ny trener

Etter å ha fått Shampo som hovedtrener etter Kenneth Larsen stresser foreløpig ikke Vålerenga med å finne noen permanent erstatter.

— Nå har vi laget en kravliste til mulige kandidater og har også en god dialog med spillerne om hva vi ønsker på trenersiden. Foreløpig gjør vi ingen endringer på det, sier sportssjef Frikk Juell.

Det betyr at det i overskuelig framtid vil være Shampo sammen med keepertrener Joachim Svendsen og sportssjel Juell som vil lede laget fra spillerboksen.

Den siste tiden er det ikke bare trenerspørsmålet, men også skader på nøkkelspillere som har skapt problemer for sportssjefen. Han ser derfor fram til spillepause fram til romjula.

Sportssjef Frikk Juell stresser ikke med å finne en ny hovedtrener til Vålerenga hockey.

— Det er klart at vi har merket at vi har hatt mange spillere ute med skade. Derfor er det godt at det per i dag ser ut som de aller fleste vi har manglet kan være klare for spill igjen i romjula, sier Frikk Juell.

Av dagens skadede spilere er det nå kun Mika Partanen (ute for sesongen) og Jonas Oppøyen som virker å være ute etter nyttår.

Ingen stor forestilling til å begynne med

Etter en snau 1-0-seier over byrival Grüner torsdag kveld, var Vålerenga-spillerne tydelig interessere i å forbedre prestasjonene sine lørdag ettermiddag.

Det var et heltent østkant-lag som kom på isen i et nesten tomt Jordal Amfi, og som skapte de fleste sjansen i begynnelsen av den første perioden. I starten var det faktisk slik at det var de blå og ikke Stjernen som så ut som et lag helt i tabelltoppen.

Tobias "Tuben" Breivold hildt nullen for andre gang på rad i lørdagens kamp mot Stjernen.

Den aller største sjansen i åpningsminuttene gikk til hjemmelagets Axel Sundberg, men alene foran mål klarte han ikke å overliste Stjernen-keeper Jørgen Hanneborg.

Resten av perioden blir ingen stor oppvisning av høykvalitets-hockey, men hjemmelaget er i bunn og grunn det førende laget ute på isflata. Dermed ender de første tjue minuttene målløse.

Sundberg scoret liggende på isen

Etter en førsteperiode som kan oppsummeres som kontrollert, men uten scoringer, ble åpningen av den andre heller ikke noe festfyrverkeri fra hjemmelaget. Men så skulle det endelig løsne i målprotokollen når en liggende Axel Sundberg, liggende på isen kjemper inn 1-0 etter vel to minutters spill.

Rett etter scoringen viser Vålerenga-keeper Tobias Breivold seg frem. En Stjernen-spiller kommer helt alene med sisteskansen, som varter opp med en redning i toppklassen.

Dermed kan de få tilskuerne på Jordal puste lettet ut for denne gang. Etter kjempesjansen får gjestene fra Fredrikstad overtallsspill, uten at de får satt pucken bak Tuben i VIF-buret.

Utover i perioden skal østkantgutta slite med å holde trykket oppe og Stjernen kommer mer og mer med i kampen. Da er det godt at Tobias Breivold virkelig er påtent mellom stengene for hjemmelaget. «Tubens» storspill og mangel på effektivitet fra gjestene gjør at Vålerenga kan gå til pause med en ettmåls ledelse.

Effektive Vålerenga

I det sluttsignalet for andre periode akkurat hadde gått, tacklet Vålerengas Jørgen Karterud en Stjernen-spiller stygt og unødvendig i vantet.

Dermed måtte hjemmelaget starte den siste perioden i undertall, men etter bare minuttet får Stjernens Austin Cangeloisi også en utvisning. Slik misbruker gjestene sin mulighet for å utligne tidlig i perioden.

Vålerenga vil derimot rette opp inntrykket etter en litt dårlig midtperiode. Etter bare tre minutters spill tar VIF-kaptein Tobias Lindström ansvar i overtall og banker inn østkantguttas andre mål for dagen.

Rett etter scoringen får så gjestene en mulighet i overtall, men keeper Breivold har rett og slett stengt døra og kastet nøkkelen for dagen.

Kaptein Tobias Lindstrøm og Vålerenga-spillerne gikk seirende av isen i toppoppgjøret lørdag.

Gutta til Shampo er derimot selvsikre i avslutningsfasen når muligheten byr seg. Og da Thomas Olsen stjeler pucken i midtsonen og går hele veien selv, er det klart for en 3-0-ledelse etter vel tolv minutter av den suste perioden.

Olsen skal med tre minutter igjenå spille sette sitt andre mål for dagen, etter at Stjernen har gamblet og tatt ut keeper veldig tidlig i et desperat forsøk på å snu kampen.

Dermed går Vålerenga-spillerne nok en gang seirende av isen, og kan skryte av å ikke ha tapt etter at Espen Shampo Knutsen returnerte som hovedtrener.

Vålerenga - Stjernen = 4-0 ( 0-0, 1-0, 3-0)

Jordal Amfi

Hoverdomere: Roy Stian Hansen / Tommy Søstumoen

1.per: Ingen

2.per: 1-0 22:18 Axel Sundberg (Kevin Berg)

3.per: 2-0 42:44 Tobias Lindström (Mathis Olimb / Tommi Taimi) 3-0 52:26 Thomas Olsen (Villiam Strøm) 4-0 56.42 Olsen (Taimi)

Utvisninger: VIF: 4x2 min STJ: 3x2min