Når skøytebanen under Nylandsbrua på Grønland igjen åpnes lørdag vil "Vinterlek i Olafiagangen" arrangeres med aktiviteter for store og små.

Finn frem skøytene! I dag gjenåpner forrige vinters suksess - kunstisbanen i Olafiagangen

Sist vinter var naboene på Grønland så glade for skøyteis under Nylandsbrua at de ba kommunen utvide åpningstidene. I dag åpnes kunstisbanen igjen for en ny vintersesong. Det er bare å finne frem skøytene!

Publisert

— Vinteraktivitet er et viktig satsingsfelt for bydel Gamle Oslo i Olafiagangen. Skøytebanen var et populært tiltak i fjor, og bydelen ønsket å gjenta suksessen, sier prosjektleder Leo Rygnestad.

Sist vinter hadde skøytebanen i Olafiagangen bare vært åpen i tre uker da naboene på Grønland ba bydelen om utvidede åpningstider.

— Er blitt kjent med naboer

— Skøytebanen har vært svært viktig for oss de siste ukene. Den har gitt både voksne og barn mulighet til aktivitet etter skoletid. Den har forsterket det sosiale og gitt oss mulighet til å bli kjent med naboer, sa beboer på Grønlands Torg, Anders Jakobsen, til VårtOslo.

Små og store får igjen muligheten til å gå på skøyter under NYlandsbrua ved Olafiagangen.

Når skøytebanen igjen åpnes lørdag vil "Vinterlek i Olafiagangen" arrangeres med aktiviteter for store og små, opplyser bydel Gamle Oslo i en pressemelding.

Det blir mulighet for å låne skøyter for de som ikke har gjennom bua til Friluftssenteret i Gamle Oslo (FRIGO), som står på stedet og er bemannet fra klokken 12 til 19 hver dag.

Flere sitteplasser og sosiale soner

Både skøytebanen og utlånsboden skal være bemannet gjennom hele vinteren.

— I år tester vi ut en ny type skøytebane. Den er noe mindre, i miljøvennlig plastdekke, som krever minimalt med vedlikehold og er resirkulerbar. Den bruker ikke strøm, så da er det ikke er behov for aggregat slik det var i fjor, sier prosjektleder Jens Jensen i bymiljøetaten.

— Vi beholder bordtennisbordene, som vi vet ble godt brukt i sommer, og lar de bli stående gjennom vinteren. Det er satt opp flere sitteplasser og laget sosiale soner, tilrettelagt for både voksne og barn, forteller Jensen.

En liten miniskog av trær er plantet ut i samarbeid med prosjektet Oslotrær, så hele området blir grønnere gjennom vinteren.

En del av konseptet Supergrønland

— For å nå kommunens mål rundt opplevd trygghet i Olafiagangen, er vi avhengig av et høyt aktivitetsnivå i byrommet, også om vinteren. Dette tiltaket gir oss mulighet til å teste vinteraktivisering av byrommet over tid, sier Leo Rygnestad fra bydel Gamle Oslo.

Her ser du et oversiktskart over området ved Olafiagangen.

Skøytebanen er en del av konseptet Supergrønland, der det gjennom det siste året er testet ut utforming, aktiviteter og driftsmodell. Erfaringene fra sommer- og vinteraktivitetene skal evalueres i 2022, før planen er å etablere et permanent tilbud.

— Det å skape midlertidige aktiviteter i områder som skal utvikles på lengre sikt, er klokt. Mens vi venter på at Olafiagangen skal bli til et spennende leke- og aktivitetsområde, kan barn og unge ta området i bruk på en trygg og morsom måte, sier byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG).

Powered by Labrador CMS