Noen skøyteglade unger tjuvstartet mandag. Men i dag åpner kunsisbanen i Olafiagangen under Nylandsbrua.
Noen skøyteglade unger tjuvstartet mandag. Men i dag åpner kunsisbanen i Olafiagangen under Nylandsbrua.

Viktig melding til skøyteglade på Grønland: I dag åpner ny kunstisbane i Olafiagangen

— Nå prøver vi ut en skøytebane her i Olafiagangen for å se om det kan være et interessant tilbud, opplyser bymiljøetaten. Kunstisbanen under Nylandsbrua er en forsmak på fremtidens aktivitetspark SuperGrønland.

Publisert

Koronarestriksjoner og strålende vintervær den siste uka har gjort at oslofolk trekker ut i nærmiljøet som aldri før. Interessen for både ski og skøyter har skutt i været, og skøytebaner popper opp både her og der i det kalde vinterværet Oslo har.

Nå kommer det også skøytebane midt på Grønland. Mandag kunne bymiljøetaten gi barn og unge en forsmak på framtidens aktivitetspark SuperGrønland.

— Åpen for alle på ettermiddagen

— Nå prøver vi ut en skøytebane her for å se om det kan være et interessant tilbud. Det er viktig å skape aktiviteter for de yngste og da håper vi at dette er noe som kan falle i smak hos folk i nærmiljøet, sier prosjektleder i bymiljøetaten, Jens Jensen, til VårtOslo.

Bymiljøetatens Jens Jensen og leder av bydelsutvalget i Gamle Oslo, Teodor Bruu (MDG), er glade for å kunne åpne den nye isbanen i Olafiagangen.
Bymiljøetatens Jens Jensen og leder av bydelsutvalget i Gamle Oslo, Teodor Bruu (MDG), er glade for å kunne åpne den nye isbanen i Olafiagangen.

Den nye, kunstfrosne banen under Nylandsbrua byr på både en åpen isflate og en enveiskjørt bane, som snirkler seg rundt i området. Banen er den første av sitt slag her til lands.

— På formiddagstid vil vi gi et tilbud til skolene i området, mens isen fra tidlig ettermiddag vil være åpen for alle, forteller prosjektlederen.

— Viktig å skape noe for barn og unge

Jensen mener tilbudet om en slik skøytebane i nærmiljøet kan få flere til å utforske gleden av det ved å stå på skøyter.

— Det finnes jo allerede en en isflate på Rudolf Nilsens plass. Men jo nærmere vi kan komme beboerne med tilbudene våre, jo enklere blir det for dem å ta dem i bruk, mener Jensen.

Anlegget er oppført som en del av uttestingen av aktiviteter i forbindelse med konseptet «Supergrønland», som blir en leke- og aktivitetspark i området. Tiltaket er gjennomført i samarbeid mellom bymiljøetaten og bydel Gamle Oslo ved Områdeløft Grønland og Tøyen.

— Vi har mange ideer om hva vi vil ha inn i prosjektet. Nå skal vi i løpet av våren og sommeren teste ut forskjellige tilbud for å se om disse faller i smak, slik at vi til slutt kan få på plass et som kan bli populært blant potensielle brukere, sier Jensen.

Leder for bydelsutvalget i bydel Gamle Oslo, Teodor Bruu (MDG), synes den nye isflata er blitt et kult innslag i Olafiagangen og ser fram til fortsettelsen.

— Det er veldig viktig å skape noe for barn og unge på Grønland. Derfor gleder jeg meg veldig til å se hva vi til slutt kan få til med dette prosjektet, sier BU-lederen.

Gratis skøyteutlån og koronarestriksjoner

I forbindelse med den nye skøytebanen vil det bli mulighet til å leie skøyter for de som ikke har dette fra før. I samarbeid med Friluftssenteret i Gamle Oslo (FRIGO) er det opprettet en bu hvor folk gratis kan låne skøyter.

I disse koronatider vil det bli begrensninger på hvor mange som kan bruke banen samtidig.

— For å opprettholde smittevernsreglene vil vi ha folk til stede som slipper inn publikum i grupper på fem og fem av gangen, forteller Jens Jensen.

Banen vil på hverdager være åpen fra klokken 10 til 14 for skoleklasser og fra 15 til 19 for allmenheten. I helgene vil åpningstidene være fra 12 til18.

Powered by Labrador CMS