Mathis Olimb og Vålerenga fikk trøbbel med å slå tabelljumbo Manglerud Star lørdag.

Vålerenga måtte slite mot MS. Ingen lag fikk full poengpott

Mot tabelljumbo Manglerud Star skulle man tro Vålerenga ville cruise seg til seier og full poengpott i drabantbyhallen som ligner mest på en stor garasje. Men så enkelt ble det ikke. MS sto i mot massivt VIF-press.

Manglerud Star kom fra et knepent 3-1-tap for Stjernen i Fredrikstad, mens Vålerenga tapte 2-1 i spilleforlengelse hjemme i Jordal Amfi mot Stavanger Oilers.

Manglerud lå helt sist på tabellen med kun to poeng på 15 spilte kamper, mens Vålerenga med like mange kamper hadde 26 poeng på 5. plassen sin.

Egen evne til å reise seg mot VIF

Vålerenga har gjort det best på bortebane så langt. Jordal Amfi har ennå ikke blitt det fortet mange forventet. Dette var dårlig nytt for Manglerud. Små rapporter vi har fått går på at de andre lagene har vært dårlige, uinspirerte, ikke at Manglerud var gode.

Vi tar det med en klype salt, og har friskt i minne at Manglerud har en egen evne til å reise seg når Vålerenga står på andre siden av banen.

Et kjent Vålerenga-ansikt med MS-logo på jakka - Knut Jørgen Stubdahl har tatt over treneransvaret i drabantbyklubben.

Vålerenga tar kommandoen fra start og regelrett bor i Mangleruds sone.

Manglerud har akkurat rid av en to minutters utvisning når Hans Jesper Öhrvall får sette seg for en slashing. På tross av et massivt press evner ikke Vålerenga å lure pucken inn i garnet.

MS opp i ledelse

Og etter drøye sju minutter skjer det. En nydelig scoring av Manglerud. Kjetil Martinsen går kjøkkenveien etter å ha blitt servert av Öhrvall. Men i stedet for å avslutte selv spiller han til Karl Magnus Sjöbrink rett foran Tobias «Tuben» Breivold i Vålerenga-buret, og Sjöbrink setter den. Det så lekende lett ut.

1-0 til hjemmelaget.

Snaue 12 minutter er spilt og Vålerengas Daniel Sørvik får to minutter for en soleklar interference. Manglerud forsøker, klarer å etablere et par korte perioder i Vålerengas sone, men null uttelling også for dem i overtall.

Vi passerer 14 spilte minutter og Christoffer Larssen Berger ryker ut på en to minutters utvisning for tripping. Nytt overtall til Vålerenga. Resultatløst.

Vinner skuddstatistikk, men ligger under

Utvisnings-bonanzaen vil ingen ende ta, klokka bikker 17 minutter og Calle Spaberg Olsen setter inne en kjempetakling på Sjöbrink. Dommerne konsulterer videomaskinen og Spaberg Olsen får 2 minutter for charging.

Med to sekunder igjen på klokka får Calle Spaberg Olsen igjen en 2-minutter, denne gangen fr usportslig opptreden.

Lagene går til pause på 1-0, med skuddstatistikk 15-8 i Vålerengas favør.

2. periode tar til med Vålerenga i undertall altså. Det skjer lite før på 21:10, da pådrar Kjetil Martinsen seg 2 minutter for tripping, da er det duket for fire mot fire i 50 sekunder før Vålerenga skal ha overtall igjen.

Vålerenga ristet av seg sjokket etter at MS tok ledelsen. Her jubles det når det løsner for VIF. Men MS kom tilbake.

Tre minutter er spilt av perioden da Vålerengas toppscorer Mika Partanen spiller til Tobias LindströmLars Haugens i Manglerud-burets høyre side. «Tobbe» fyrer av et skudd som går inn mellom bena på Haugen.

1-1, og overtallsspillet ga endelig uttelling for Vålerenga.

Vålerenga opp i 2-1 ledelse

Ved halvspilt kamp har bildet endret seg fra Vålerenga-dominans til en litt rotete affære hvor det meste går galt i midtsonen for begge lag. Dette vedvarer frem til snaue 37 spilte minutter.

Jørgen Karterud spiller fri Tobias Lindström, denne gang litt på Haugens venstre side. Lindström takker for gaven, og setter gummiskiva i garnet for andre gang denne ettermiddagen. 17 år gamle Gabriel Koch med 2. assist på Lindströms andre mål.

Hektisk rundt, foran og bak MS-buret til tider. Men drabantbyklubben har en enestående evne til å løfte seg når storebror Vålerenga er på besøk.

Drøye 37 minutter er passert og Tobias Degvold må sette seg i to minutter for å ha spilt pucken over vantet. Perioden ebber ut og lagene går til pause med skuddstatistikken 2-17 bak seg og 2-1 ledelse til Vålerenga foran seg.

3. periode er en søvnig og rotete affære. Spillet bølger og begge lag har sine sjanser uten at de klarer omsette dem til mål. Etter snaue 53 minutter får Mangleruds Joachim Engebråten Hermansen to minutter for hekting.

Fortjente poeng for begge lag

Halvminuttet senere får Manglerud nok en utvisning da Kristoffer Pihlqvist ryker ut for slag på skøytene og Vålerenga får 1:30 i fem mot tre. Overtallet blir resultatløst og nå begynner Manglerud å ty til desperate trekk.

Og med 2:30 igjen skyter Hermansen fra venstre, «Tuben» må gi en retur, og der står Steffen Thoresen og banker inn 2-2. Resten av periode går i et forrykende tempo begge veier, men det blir med forsøkene og kampen går til spilleforlengelse, det skal spilles tre mot tre i inntil 5 minutter. Skudd i 3. periode 4-9.

Snaue tre minutter ut i forlengelsen får Axel Sundberg pucken 3-4 meter utenfor mål, fiker til og pucken går imellom bena på Ole Morten Furseth som kom inn for Haugen med snaue 5 minutter igjen av 3. periode. Vålerenga tar 2 poeng, Manglerud Star 1.

Kampen sett under ett – det var fortjente poeng for begge lag.