Det engelske bandet skulle inntatt hovedscenen på Øyafestivalen fredag 9. august.

Headliner avlyser Øyafestivalen: – Vi jobber med å finne en erstatter

Én måned før de skulle stått på hovedscenen på Øyafestivalen i Tøyenparken, avlyser bandet.

Publisert

Om en knapp måned går startskuddet for en av landets største musikkfestivaler når Øyafestivalen inntar Tøyenparken med musikk og festivalliv for tusenvis av publikummere fra 6. til 10. august.

Arrangøren kunne selv for et par dager siden opplyse om at 91 prosent av billettene til festivalen er solgt.

– Det er fortsatt dagsbilletter, hverdagspass og helgepass i salg, men det blir stadig færre av de, lød beskjeden i et innlegg fra Øyafestivalen selv.

Ukespassene som gir tilgang til fire dager med festival og over 80 konserter totalt, er utsolgt.

Avlysning

Uansett kategori, må billettkjøper bekrefte at følgende informasjon er lest før kjøpet gjennomføres:

«Øyafestivalen tar forbehold om endringer i programmet. Kjøpte billetter vil kun refunderes dersom arrangementet i sin helhet avlyses av andre grunner enn force majeure, ikke dersom kun en eller flere av artistene avlyser sin opptreden.»

Sistnevnte beskjed må festivalklare Øya-deltakere nå ta til seg.

Fredag ble det nemlig klart at et av trekkplastrene under årets festival likevel ikke kommer til Tøyenparken i august.

Engelske The Smile, bestående av Radiohead-medlemmene Thom Yorke og Jonny Greenwood sammen med trommis Tom Skinner, må avlyse sin opptreden fredag 9. august. 

Alvorlig sykdom

Det kommer frem av en uttalelse fra bandet der de meddeler at de må avlyse hele den planlagte Europa-turnéen i august som følge av sykdom.

«A few days ago, Jonny became seriously ill from an infection that needed emergency hospital treatment, some of it in intensive care. Mercifully he is now out of danger and will soon return home. We have been instructed by the medical team in charge of Jonny’s care to cancel all engagements until he has had time to make a full recovery. To that end, The Smile tour of Europe in August is cancelled. The list of cancelled dates is on the w.a.s.t.e schedule here. We all wish Jonny a speedy recovery.», heter det i The Smiles uttalelse.

Vil få på plass erstatter raskt

– I dag fikk vi dessverre beskjed om at The Smile blir nødt til å avlyse resten av sommerens konserter på grunn av alvorlig sykdom, kommenterer Øyafestivalen selv i en oppdatering og legger til:

– Vi jobber med å finne en erstatter, som forhåpentligvis kan annonseres snart.

– The Smile er det nye bandet til to av Radioheads grunnleggere og kreative kraft. Nå kommer de til Øya, for å spille på vår største scene før Queens of the Stone Age. I tillegg er de sterke liveopplevelsene The National, IDLES, Loyle Carner, Orions Belte og TheKills klare for Tøyenparken i 2024. For alle de utenlandske er dette eneste planlagte konsert i Norge neste år, var arrangørens opprinnelige melding da de i starten av desember offentliggjorde The Smile som en av festivalens headlinere i 2024.

Nevnte Queens of the Stone Age kunngjorde for øvrig tidligere denne uken at de må avlyse flere konserter på europaturnéen som følge av at frontfigur Josh Homme måtte returnere til USA på grunn av en akuttoperasjon, men Øyafestivalen fredag 9. august er ikke blant de berørte datoene, ifølge bandets kunngjøring.

Oppdatering: Fem dager etter The Smiles avlysning, kunne Øyafestivalen onsdag meddele at en erstatter for bandet er på plass. Det kan du lese mer om her

Powered by Labrador CMS