Vålerengas Benjamin Stokke (t.v) og Christian Dahle Borchgrevink jubler etter praktscoringen hjemme på Intility.

Benjamin Stokke hamret ballen i krysset da Vålerenga slo Haugesund

Benjamin Stokke scoret i sin andre hjemmekamp på rad da han senket Haugesund med en praktscoring like før slutt onsdag. Vålerenga vant 1-0.

For etter at VIF hadde stanget i 83 minutter og slitt med å skape all verdens mot et tett og kompakt Haugesund, dukket Benjamin Stokke opp da hjemmelaget trengte det som mest.

Magnus Lekven stusset ballen bakover til Stokke på åtte-ni meter, som dempet ballen på brystet og lekkert hamret ballen i krysset.

1-0-seieren gjør at Vålerenga fortsatt kjemper i toppen av Eliteserien. De har nå to seirer og to uavgjorte på hjemmebane så langt denne sesongen, og står med fire kamper på rad uten tap.

Uten profiler

Vålerenga stilte uten målvakt Kristoffer Klaesson, midtstopper Jonatan Tollås Nation og angrepsspiller Aron Dønnum til hjemmeoppgjøret onsdag.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo står med fire kamper på rad uten tap.

Klaesson sonet for det røde kortet mot Mjøndalen sist, Dønnum etter kommentarene sine mot dommer Tom Harald Hagen etter kampen mot Aalesund, og Tollås Nation slet med en kjenning i lysken.

Spesielt Dønnum var savnet offensivt for et VIF-lag som ikke klarte å skape all verden mot de gulkledde gjestene.

Mål, men avvinket

I sin første kamp fra start siden 24. juni stanget Johan Lædre Bjørdal ballen i mål etter ti minutter, men onsdagens VIF-kaptein fikk frispark mot seg etter å ha vært overivrig med hendene i boks.

Benjamin Stokke ble ikke bare matchvinner. VIF-helten pådro seg også et gult kort.

Så var hjemmelaget meget nære etter en dobbeltsjanse. Først skjøt Felix Horn Myhre rett på Helge Sandvik, før Herolind Shala blåste returen langt over fra fem meter, helt upresset.

Like før pause burde Benjamin Källman sendt gjestene i ledelsen, men avslutningen fra 14 meter barberte stolpen og gikk utenfor.

Stor Stokke-mulighet

Tidlig i den andre omgangen vartet Sandvik opp med en spinnvill redning. Målvakten hentet nærmest ballen ut av mål da Benjamin Stokke prøvde seg fra kloss hold.

Etter at Ousmane Sahroui kom inn i pausen var VIF langt nærmere 1-0 enn det Haugesund var. Matti Vilhjalmsson hadde to gode muligheter i midten av 2.-omgang, men ingen klarte å snike seg forbi Sandvik.

Det klarte Stokke etter 83 minutter med sin helvolley. Det ble også kampens eneste scoring.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.