Matchvinner Johnny Buduson takker Daniel Braaten for hjelp ved 2-0 skåringen. Etter kampen var han full av lovord om veteranen

Ren spilleglede da Daniel Braaten og Skeid valset rundt med Brattvåg i 45 minutter

Med Daniel Braaten på plass vant Skeid fortjent 2-1, men fortsatt sliter laget med cornere og høye innlegg foran mål.

Et tent og revansjesugent Skeid tok i mot Brattvåg til en forsinket serieåpning i Postnord-ligaen. Laget var tilbake til hjemmebanen, OBOS idrettspark Nordre Åsen, etter å ha spilt flesteparten av fjorårets hjemmekamper på bortebane

–- Jeg har ikke sett laget så tent før en kamp, som det vi var i dag. Åtte minutter før kampstart satt alle mann klare. Ikke ett leggskinn var glemt. Vi gledet oss til kamp, sa matchvinner Johnny Buduson etter kampen.

Braaten skrur tiden 20 år tilbake

At de var tente og gledet seg syntes også fra tribuneplass. Skeid rullet over Brattvåg i deg meste av første omgang. Etter 24 minutter tar torshovgutta ledelsen.

Nyervervelsen Keivan Ghardamini forserer opp på venstre kanten. Han finner Daniel Braaten, som inne foran motstanderens mål skrur tiden 20 år tilbake. Og rolig dribler av brattvågforsvaret før han gir ballen til spisskollega David Hickson, som scorer.

David Hickson har utviklet seg fint under trener Gard Holme. Hickson skåret årets første mål på Skeidbanen.

Det forknytte laget fra i fjor høst var som blåst bort. Borte var også det gamle, slitte banedekket. Borte var trener Tom Nordlie, som trente laget i fire år. Borte var også de fleste av spillerne som startet serieåpningen mot HamKam i 2019.

Tilbake var assisterende trener Morten Berre og en flokk skeidokser som nøt hva de så i sola.

2-0 kom rett før pause. Johnny Buduson headet inn Keivan Ghardaminis corner. Samtidig ble det klart at Skeid fortsatt slet med fjorårets akilleshæl - cornere.

Skåringen kom på Skeids niende corner i omgangen. Brattvågs to cornere endte begge i store sjanser. Mot Storvokste brattvågspillere ble Skeid lette.

Skeidkaptein Fredrik Berglie ble lett i mot Brattvågs Patrick Byskata (14) og Samuel Tattum.mm

Ops, selvmål

I andre omgang la Brattvåg seg lavere, og Skeid ville spille med større kontroll. Dette førte til at Brattvåg kom inn i kampen. Med et kvarter igjen setter en av Skeids forsvarspillere ballen over hodet på egen keeper. Redusering for Brattvåg.

Det kom ny spenning i kampen. Det ble tett, men stort sett hadde Skeid kontroll. Helt mot slutten gikk luften litt ut av det engelsktalende laget fra Møre og Romsdal, da Samuel Tattum fikk sitt andre gule kort og måtte gå i garderoben.

— Jeg ser ikke fysikken som noe problem for oss. Vi står kampen godt. Det var litt nerver i årsdebuten, men jeg synes det gikk fint, sa Skeids trener Gard Holme etter kampen.

Kampen mot Brattvåg var Holmes første offisielle A-lagskamp som trener. Om sceneskiftet i andre omgang sa han at de ville spille med større kontroll, og ble mer forsiktige.

Mange var spente på Daniel Braatens comeback i skeidtrøya. Han skuffet ikke. På slutten av kampen var hans muskler gode å ha, kombinert med hurtigheten og smidigheten til Adonai Kidane og Ismaheel Taofeek på topp.

Skryt fra spisskollega

— Daniel er helt suveren å spille sammen med. Han gir alt i alle dueller. Du så vel hans fantastiske assist på første målet, sa Johnny Buduson etter matchen.

Braaten selv hadde innstilt seg på å spille 60 eller 70 minutter, men ble på banen til dommer Anders Bodding blåste av kampen. Deretter tok den hjemvendte sønn seg god tid til å stille opp på selfies og til autografskriving. For både voksne og unge fans.

Umiskjennelig Daniel Braaten. Tilbake i skeidtrøya.

Skeid spilte i 4-3-3 formasjon, og selv om det var mye nytt fra serieåpningen i fjor, var det bare to debutanter med fra start.

Det var sidebackene Keivan Ghaedamini og Marius Brinck Rygel. I andre omgang fikk så Adonai Kidane og Anders Johan Johansen sine debuter for Skeid.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.